Den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard er flyttet til Schweiz, hvor han fremadrettet skal have base sammen med sin familie. 

Og det er et træk, Bjarne Riis fuldt forstår - ja, han har næsten skreget efter det. 

»Jeg har altid sagt - nogen synes jeg ikke har forstand på det - men som dansker, der gerne vil køre stærkt i bjergene, så skal du flytte fra Danmark,« siger han til B.T.

Riis påpeger, at Vingegaard får både privatliv og gode træningsforhold i det kuperede alpeland, og så er det godt for familien. 

Jonas Vingegaard med Trine og Frida som hyldes i Tivoli onsdag den 26. juli 2023. Jonas Vingegaard vandt Tour de France for andet år i træk. Og nu er de flyttet fra Danmark. 
Jonas Vingegaard med Trine og Frida som hyldes i Tivoli onsdag den 26. juli 2023. Jonas Vingegaard vandt Tour de France for andet år i træk. Og nu er de flyttet fra Danmark.  Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er ikke nødvendigt for dem at rejse så meget som familie, fordi du har bjergene lige uden for døren. Han kommer hjem til familien hver dag. Ja, de skal på træningslejr, men den daglige træning er en helt anden, når du går ud for døren, og der står et bjerg foran dig. »

»Det finder du ikke i Vestjylland eller på Sjælland. Jeg gider ikke diskutere det med danske cykelryttere. No way, ikke som dansker skal du bo i Danmark. Den køber jeg ikke. Det er et spørgsmål, om du udnytter dit fulde potentiale. Og hvis du skal udnytte det som cykelrytter, skal du flytte fra Danmark, punktum færdig,« lyder det fra Riis. 

Foruden godt vejr, godt terræn og gode forhold for familien er det svært at komme udenom, at der også er gode skatteforhold i Schweiz. 

Og det skal man have forståelse for, siger Riis. 

»Cykelryttere tjener ikke deres penge de næste 30 år. Det gør de de næste 5-10 år max. Det er man nødt til at forstå,« siger han og fortsætter: 

»Man er nødt til at tænke økonomisk. Man har en familie, man skal tage sig af også bagefter, det skal vi huske på. Det er okay at have sådan nogle tanker. Det bør ikke være et fyord. Det skal give mening for folk,« slutter han.