Bjarne Riis erkender, at det bliver svært, hvis hans hold Team Waoo skal være med på startstregen, når der er Tour-start i Danmark i 2021.

Men det er ikke ensbetydende med, at den danske holdejer har opgivet drømmen og håbet.

»Selvfølgelig er det da et mål. Tour-start i Danmark eller ej, så har vores ambitioner ikke ændret sig. Vi har stadig ambitioner om, at vi skal lege med, hvor det er sjovt,« siger Bjarne Riis til B.T.

Bjarne Riis er i denne uge til PostNord Danmark Rundt, der blev skudt i gang i Silkeborg i går.

Bjarne Riis tror stadig på, at han kan få et hold med til Tour-starten i Danmark.
Bjarne Riis tror stadig på, at han kan få et hold med til Tour-starten i Danmark. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

I juni præsenterede Virtu Cycling Group, der er koncernen, som Team Waoo befinder sig under, et underskud på 18,8 millioner kroner, og kort tid efter lukkede Virtu Cycling Group sit kvindehold.

Dengang var Bjarne Riis stadig optimistisk omkring chancerne for at være med til Tour-starten i Danmark, og det er han stadig, selvom det begynder at knibe med tiden.

»Det kunne da være sjovt, men vi er også realistiske i forhold til, at det måske bliver svært. Det er jo ikke noget, man bare lige gør.«

»Først og fremmest er der nogle ting, der skal ske inden, og det er, at vi skal have et hold, der er kvalificeret til det,« siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis ejer Virtu Cycling Group sammen med blandt andre Lars Seier Christensen.
Bjarne Riis ejer Virtu Cycling Group sammen med blandt andre Lars Seier Christensen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Hvis drømmen skal blive virkelighed, så kræver det med stor sandsynlighed, at Riis' cykelhold allerede fra næste år rykker op på det næsthøjeste niveau.

Team Waoo, der lige nu har status som kontinentalhold, får nemlig svært ved at komme i spil til et af de wildcard, som Tour de France-arrangørerne uddeler, så længe holdet kun befinder sig på tredjehøjeste niveau.

Bjarne Riis vil dog ikke forholde sig direkte til, om der kommer til at ske noget fra næste sæson.

»Der foregår mange spændende ting, uden at jeg kan præcisere. Det er for tidligt endnu, men den dag jeg har noget mere at sige, så skal jeg nok også indvie jer i det,« siger Bjarne Riis.

I første omgang har den tidligere Tour-vinder fokus på PostNord Danmark Rundt, som han kort inden starten i går glædede sig til.

»Jeg glæder mig. Det er et fedt cykelløb – ikke mindst for os danskere. Vi er realistiske med det hold, vi stiller med. Vi er måske ikke store favoritter, men vi vil gerne vise os.«

Har det betydning for jeres rejse, og hvis I skal nå jeres mål, at I måske kan lave nogle resultater i PostNord Danmark Rundt?

«Jeg tror ikke, det er altafgørende. Jeg tror, man skal skille tingene ad. Dermed ikke sagt, at det ikke er vigtigt for os, fordi det er løb, som vi går op i. Vi er på hjemmebane. Det er vores lille Tour de France.«