Tour de France kommer til Danmark i 2021, hvor der skal køres tre etaper.

Det bekræfter Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i en pressemeddelelse udsendt af Erhvervsministeriet.

Efterfølgende er den danske Tour-start også bekræftet på et pressemøde på Københavns Rådhus, hvor Frank Jensen var flankeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Tour-direktør Christian Prudhomme.

»Der var engang. Sådan begynder mange eventyr. Og i dag skriver vi endnu et dansk eventyr, eller vi bekræfter det i det mindste. Det var ikke fake news i går. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Denne mulighed faldt ikke ned fra himlen. Det er resultatet af hårdt og dedikeret arbejde. Tak til alle, der har været involveret, I har gjort et fantastisk stykke arbejde,« siger Lars Løkke Rasmussen.

De tre etaper i Danmark skal køres 2., 3. og 4. juli 2021.

Den første etape er en enkeltstart i København. Dernæst køres der cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg, hvilket betyder, at Tour-feltet passerer Storebæltsbroen. Den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg.

I de kommende dage skal Lars Løkke Rasmussen og Christian Prudhomme køre igennem de tre ruter i bil.

Erhvervsministeriet forventer, at over 900.000 tilskuere vil følge Touren på de danske landeveje.

Ifølge Tour-direktør Christian Prudhomme var det åbenlyst, at Touren blev nødt til at komme forbi cykelglade Danmark.

»Naturligvis blev Tour de France med verdens bedste professionelle cykelryttere nødt til at komme til Danmark og til København - verdens bedste land og by for hverdagscyklisme.«

»Grand Départ Copenhague - Danemark 2021 er et rendezvous, som skal fejre den gensidige inspiration mellem hverdagscyklisme og professionel cykelsport,« siger Prudhomme.

/ritzau/