KOMMENTAR AF B.T.'s SPORTSCHEF, SØREN KLÆSTRUP

Da Jakob Fuglsang søndag kørte først over målstregen i Liège-Bastogne-Liège, suste han direkte hen til sin hustru, Loulou Fuglsang, og gav hende et kæmpe kys.

Det var uden tvivl det største resultat i danskerens karriere, og det skulle naturligvis fejres med dem, der står ham nærmest.

Men Fulgsangs bedre halvdel var måske slet ikke så overrasket, for faktisk havde hun få dage inden sagt til den nykårede klassiker-vinder, at han først ville blive nummer tre til Amstel Gold Race, derefter nummer to til Fléche Wallone og sidst sikre sig en sejr i Liège-Bastogne-Liège.

Loulou Fuglsang fik ret!

Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

Vi skal tilbage til 1997 for sidst at finde en dansk vinder af et monument i cykelsporten. Dengang vandt Rolf Sørensen Flandern Rundt. Nu har Fuglsang for evigt sikret sig sin egen plads i historien, ikke bare i Danmark, men internationalt.

Hvis karrieren stoppede i morgen, kunne Jakob Fuglsang uden tvivl være glad og tilfreds. Han har nu fået mere ud af sit liv på landevejen, end de færreste kan tillade sig at drømme om. Respekt for det.

Det var ikke kun Loulou Fuglsang, den danske Astana-rytter omfavnende kærligt, da målstregen var krydset i Belgien. Først fik hans trofaste massør Cristian Valente et ordentligt kram, inden Jakob Fuglsang røg videre til sidste person i rækken.

Det var hans agent, Moreno Nicoletti, og de to kan sammen juble, for pludselig står de med suverænt gode kort på hånden, når de i de kommende måneder skal ud og lede efter ny kontrakt til vinderen af Liège-Bastogne-Liège 2019.

Foto: ERIC LALMAND
Vis mere

Efter denne sæson udløber Fuglsang kontrakt med Astana, og som 34-årig er man normalt ikke blandt de mest eftertragtede i cykelfeltet.

Selvfølgelig ville Jakob Fuglsang nemt kunne finde sig et nyt hold, selvom han ikke havde sikret sig den gigantiske triumf søndag eftermiddag i Liège, men nu er forhandlingsgrundlaget et helt andet.

Danskeren skulle tjene omkring seks millioner kroner om året på sit kasakhiske mandskab, og den løn har egentligt været forholdsvis pæn, fordi Fuglsang ikke har vundet ret mange cykelløb.

Han er solid og leverer med højt bundniveau, men ellers har Jakob Fuglsang ikke tidligere været at regne for en af cykelsportens allerstørste stjerner.

Det billede rykkede han ved søndag.

Men det er også lige nu, Moreno Nicoletti skal sendes i byen for at få lukket en ny og forbedret kontrakt. Makkerparret kunne vælge at gamble og satse på, at Jakob Fuglsang til sommer endelig løfter sig op på podiet til Tour de France, hvor han, noget overraskende med tanke på hans mange tidligere mislykkede forsøg, igen er udnævnt som kaptajn for Astana.

Faren er, at Jakob Fuglsang, igen, viser, han ikke kan stå distance over tre benhårde uger på vejene i Frankrig, og så har danskeren og hans italienske agent måske trukket forhandlingerne for længe og langt.

Det sikre er at række ud efter Astana-ledelsen og gå efter en kontraktforlængelse med to år og et solidt hop i løn.

Det er nu, Jakob Fuglsang skal score kassen