Miguel Ángel López fik sig en grim overraskelse, da han befandt sig i lufthavnen på vej mod det fly, der skulle flyve ham tilbage til Europa.

Her blev han mødt af politiet i Adolfo Suárez-lufthavnen i Madrid, som nu efterforsker ham i den såkaldte 'Maynar-sag'.

Astana Qazaqstan-rytteren var på vej tilbage til Europa for at deltage i det spanske endagsløb Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika, der køres på mandag. Det skriver det spanske cykelmedie Ciclo21.

Alt tyder dog på, at López ikke får lov at deltage i løbet, for efter billedet af ham florerede på sociale medier, har Astana fredag besluttet at suspendere deres rytter.

'Nyheden, der blev spredt i medierne i aftes, overraskede os, og i øjeblikket har vi ingen yderligere detaljer. I denne forbindelse besluttede holdet at suspendere Miguel Ángel López fra enhver aktivitet inden for holdet, indtil alle omstændighederne i sagen er afklaret,' skriver Astana Qazaqstan på Twitter.

Allerede inden 28-årige López blev mødt af politiet i lufthavnen, var han involveret i 'Maynar-sagen', som omhandler distribution af medicin, der er ulovligt i Spanien.

Nu er López' status i sagen dog ændret fra 'vidne' til 'under efterforskning', hvilket altså sætter ham i politiets søgelys.

En anden, der også er i politiets søgelys, er lægen, som López efter sigende er forbundet med, ved navn Marcos Maynar. Han er professor på University of Extremadura, hvor han arbejder i Fysiologilaboratoriet på Det Idrætsvidenskabelige Fakultet.

Maynars lægefaglige viden har givet ham mulighed for at gå ind i sportens verden, hvilket han har gjort i stor stil.

Hans karriere inden for sporten har spændt over en række forskellige sportsgrene eksempelvis cykling og er tilmed fyldt med dopingsager, der involverer både anabolske steroider og epo.

Maynar blev anholdt 11. maj i år – anklaget for narkotikasmugling og hvidvaskning af penge, men blev efterfølgende løsladt.

»Min samvittighed er ren,« lød det efterfølgende fra Maynar ifølge mediet.

Det forventes, at Miguel Ángel López skal i retten til efteråret – kort tid inden han skal lede Astana Qazaqstan ved Vuelta a España.

Spørgsmålet er, om han er tilbage på holdet der.