Det var tæt på en dansk etapesejr på enkeltstarten i cykelløbet Dauphiné, men Alexey Lutsenko løb med sejren.

Kasper Asgreen (Quick-Step) var tæt på etapesejren på 4. etape af cykelløbet Critérium du Dauphiné.

Men på den 16,4 kilometer lange enkeltstart var to Astana-ryttere en tand bedre end den danske mester.

Kasakhiske Alexey Lutsenko blev en overraskende vinder foran spanske Ion Izagirre. Asgreen endte ni sekunder efter som nummer tre.

I den samlede stilling beholdt østrigske Lukas Pöstlberger (Bora) med nød og næppe førertrøjen med et sekund efter en niendeplads på enkeltstarten. Asgreen er nu samlet nummer tre i løbet.

Det danske stortalent og kommende Tour-debutant Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), der har mistet meget tid på de første etaper og derfor startede tidligt, var længe i front på enkeltstarten.

Hverken den danske enkeltstartsspecialist Mikkel Bjerg (UAE) eller profilen Michal Kwiatkowski (Ineos) kunne slå hans tid, og jo længere etapen skred frem, jo tydeligere blev det, at Vingegaard havde kørt stærkt.

Heller ikke en af forhåndsfavoritterne, stortalentet Brandon McNulty (UAE), kunne hamle op med Vingegaard. Selv om han var foran ved mellemtiden, var han 3 sekunder efter danskeren i mål.

Først da en anden forhåndsfavorit, Richie Porte (Ineos), kom over stregen blev danskeren slået, men blot med to sekunder i en tæt duel.

Derefter begyndte der dog at komme hurtige tider, og til slut var seks ryttere bedre end Vingegaard heriblandt Kasper Asgreen, der startede som en af de sidste.

Men højest overraskende var det altså de to Astana-ryttere, Alexey Lutsenko og Ion Izagirre, der tog første- og andenpladsen, efter de begge hentede meget tid i den sidste kuperede halvdel af enkeltstarten.

Mikkel Bjerg endte etapen som nummer 15.

En anden ung dansker, 20-årige Mattias Skjelmose (Trek), blev nummer 21 og er nu nummer tre i løbets ungdomskonkurrence og nummer 15 samlet.

Critérium du Dauphiné køres over otte etaper i Frankrig. Det er et af de traditionsrige opvarmningsløb til sommerens Tour de France.

/ritzau/