Amalie Dideriksen fik fredag sin anden medalje ved VM i banecykling, da det blev til sølv i omnium (mangekamp). I forvejen havde hun onsdag vundet en bronzemedalje i scratch.

Mærkværdigvis nok havde Amalie Dideriksen fredag lagt ud med en beskeden 12. plads i netop scratch. Men hun kørte sig op på en syvendeplads i de to næste discipliner, som er tempoløb og udskilningsløb. Så manglede der kun den sidste dsiciplin, som er pointløb.

»Det er så fedt. Vi aftalte inden, at det var alt eller intet. Jeg skulle have en medalje, eller også kunne det være ligemeget. Om jeg blev nummer fire eller tolv, det var fuldstændig ligegyldigt. Jeg skulle bare ud og give alt, hvad jeg havde. Det er bare sindssygt fedt at få en sølvmedalje,« sagde Amalie Dideriksen efter medaljeceremonien til sport.tv2.dk

I pointløbet lykkedes det undervejs for den 21-årige dansker at indhente feltet med en omgang. Derefter forsøgte hun at sidde så langt fremme i feltet som muligt, selvom det var hårdt til sidst.

Amalie Dideriksen glædede sig over at erobre sølvmedaljen i omnium, fordi den i modsætning til scratch er olympisk disciplim. I 2015 vandt hun også sølv i omnium ved EM.

Amalie Dideriksen erklærer selv, at det helt store mål nu er OL i Tokyo i 2020.

Andre læser også