Den 18-årige cykelrytter Andreas Byskov Sarbo er lørdag afgået ved døden, efter han fredag var involveret i en trafikulykke under cykkelløbet Tour de Himmelfart.

Det bekræfter Danmarks Cykle Union på sin hjemmeside.

»Det er med dyb sorg, vi har modtaget beskeden om, at Andreas Byskov Sarbo i dag er afgået ved døden,« lyder det på hjemmesiden.

Også Østjyllands Politi bekræfter, at Andreas Byskov Sarbo lørdag er afgået ved døden.

»Jeg kan bekræfte, at den pågældende cyklist lørdag er afgået ved døden. De pårørende er også blevet underrettet,« siger Morten Hansen, vagthavende ved Østjyllands Politi til B.T.

Dødsfaldet vækker stor smerte hos Dansk Cykle Union.

»Vores tanker og inderligste medfølelse går til Andreas’ familie og nærmeste - ingen ord kan udtrykke smerten over deres ubærlige tab,« lyder det.

»Vores tanker går til alle, der har kendt og holdt af Andreas, og til hans holdkammerater, der har mistet en nær ven. Vi vil altid huske Andreas som den varme og glade unge mand, han var, og vi vil altid bære ham i vores hjerter. Æret være Andreas’ minde.«

Det var under en enkeltstart, at en 27-årig kvinde af ukendte årsager kom forbi en af afspærringerne og kørte den 18-årige Andreas Byskov Sarbo ned.

Det er endnu uvist, om den 27-årige kvinde bliver sigtet for ulykken.

»Vi er stadig igang med at undersøge sagen og afventer vores bilinspektørs analyser derude. Når vi har mere viden om det, kan vi gå mere ind i sagen,« siger Morten Hansen til B.T.

På Twitter udtrykker Brian Holm også sin medfølelse med Andreas Byskov Sarbos familie.

»Efter den tragiske nyhed om Andreas Byskov Sarbo var det umuligt at speake cykelløb. Varmeste tanker til Andreas’ familie og venner. Æret være Andreas minde,« skriver Brian Holm.