Manchester City røg søndag ud af årets FA Cup efter et nederlag på 1-5 mod Chelsea, men Manchester Citys manager, Manuel Pellegrini, havde også på forhånd handicappet holdet gevaldigt ved at udtage fem debutanter.

Bersant Celina, Manu Garcia, David Faupala, Aleix Garcia og Tosin Adarabioyo fik alle deres førsteholdsdebut på udebane mod de regerende engelske mestre, og David Faupala fik en godkendt debut, da han scorede målet til 1-1 (målet kan ses her på siden).

Alligevel tabte det reservespækkede mandskab som ventet klart, men holdopstillingen var lavet af nødvendighed, mente Manuel Pellegrini.

»Vi har seks spillere skadet, og vi har ikke råd til at få flere skader. På onsdag skal vi spille Champions League,« sagde chileneren efter kampen ifølge BBC.

Men der var også noget andet, der spillede ind i forhold til Manuel Pellegrinis beslutning om at spare spillere som Sergio Agüero, David Silva og Yaya Touré.

Det var det forhold, at kampen skulle spilles søndag. Manuel Pellegrini havde ønsket, at kampen skulle være spillet lørdag, så hans spillere ville have haft tid til at hvile inden Champions League-kampen i Ukraine mod Dinamo Kiev på onsdag.

Men tv-selskaberne insisterede på, at kampen skulle spilles søndag.

»Hvis vi kunne have spillet lørdag, ville det have været bedre for os. Vi var nødt til at stille det hold, vi gjorde, for vi kunne ikke få lov at spille en anden dag, sådan som vi havde ønsket. Vi spiller en god første halvleg, men efter fem minutter af anden halvleg smed vi kampen væk,« sagde Manuel Pellegrini med henvisning til, at Chelsea hurtigt forvandlede 1-1 til 3-1 efter pausen.

»Vi kunne ikke gøre meget mere. Chelsea spillede godt, og derfor vandt de kampen,« sagde han.

Chelsea møder i kvartfinalen af FA Cup'en Everton på udebane. Det er en gentagelse af finalen fra 2009, hvor Chelsea vandt 2-1.