Miss Danmark 2002 blev fanget i et spil med økonomiske problemer og løgnagtige bagmænd. Men efter lang tids kamp kan Maj Petersen endelig som lovet rejse til Miss World-konkurrencen i Kina.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det var næsten ikke til at forstå for Maj Petersen, da hun i november sidste år stod på scenen i Roskilde og blev kåret som Miss Danmark.

Hun var Danmarks smukkeste pige og fik at vide, at Helena Christensen og Tina Kjær havde brugt titlen som springbræt til deres fantastiske karriere. Men Maj fornemmede hurtigt, at der var noget galt.

»Jeg kom kun lige ned fra scenen, inden kronen blev rykket af mig. Og så hørte jeg ikke fra agenten i flere måneder,« husker 20-årige Maj Petersen. Ved at vinde Miss Danmark-konkurrencen havde Maj kvalificeret sig til Miss World-konkurrencen i Kina. Det var en stor chance for at nå hendes mål: at blive professionel fotomodel. Samtidig ville det blive en kæmpe oplevelse med alt betalt. Flybillet, store kjoler og dyre smykker ville være til rådighed, så Maj havde de optimale betingelser op til konkurrencen. Men i løbet af nogle måneder fandt Maj ud af, at tingene ikke var, som direktøren for Miss Danmark, Jørgen Juul, havde lovet.

»Jeg fik ikke noget brev om, at jeg havde vundet og nu skulle videre til Miss World. Jeg ringede til direktøren mange gange, men han ville ikke tale med mig,« forklarer hun.

Mistede håbet
Efter to måneder mistede Maj håbet. Hun orkede ikke at blive ved med at ringe. Men Majs mor var stædig. Hun ringede utallige gange til direktøren og fandt til sidst ud af, at pengemanden bag Miss Danmark var en dansker, Niels Rydder.

»Jeg kunne ikke få at vide, hvor han boede. Men jeg fik at vide, at byen lå en times kørsel fra San Diego og de tre bogstaver, byens navn sluttede på. Så gik jeg i gang med at pløje adskillige atlas igennem for at finde byen,« forklarer Majs mor, Lis Petersen.

Til sidst lykkedes det Lis Petersen via nummeroplysningen at finde frem til Niels Rydder i en by uden for San Diego. Han var meget overrasket over den behandling, Maj havde fået og ringede til sine kontakter i Danmark.

Efter tre uger lykkedes det at få en såkaldt friplads til Maj Petersen, som mandag i denne uge fik beskeden om, at hun nu skal med til Miss World konkurrencen i Kina. En konkurrence som begynder allerede om tre uger.

»Jeg var i svømmehallen, da jeg fik det at vide. Min mor havde lagt 25 beskeder til mig om, at hun havde en glædelig nyhed. Jeg blev helt vild glad, da det gik op for mig, at jeg endelig skulle af sted. Jeg havde ellers opgivet det, men heldigvis var min mor stædig. Det er hendes fortjeneste, at jeg skal af sted,« forklarer Maj Petersen, der nu pludselig har vanvittig travlt for at blive færdig til 7. november, hvor hun skal rejse til Kina.

»Min skole ved det ikke endnu. Og jeg har hverken flybillet, visum, tøj eller smykker til rejsen, så vi har meget travlt,« siger Maj og kigger over på en kæmpe kuffert i hjørnet af stuen. Selv om kufferten kunne sluge en babyelefant, er den sandsynligvis ikke stor nok. Maj skal nemlig have 18 forskellige kjoler med til Kina.

boc@bt.dk