Succeshistorien Volbeat er tilsyneladende uden ende. Bandet er netop rejst mod USA og Canada på endnu en turné med trash metal-legenderne Anthrax som opvarming. Volbeat har solgt 30.000 billetter til deres eneste europæiske koncert i år - i Trylleskoven i Odense. Et show, der vil blive overværet af gæster fra 30 lande.

»Jeg bliver ved med at spørge promoteren, om de har puttet et hovednavn på, siden vi har solgt så mange billetter i Odense, men de påstår hårdnakket, det er os, der har solgt så meget,« griner Michael Poulsen, da BT møder ham i hans nye hjem i Næstved.

Naturligvis er der i et vist omfang tale om koketteri fra mandens side, men når det imidlertid er sagt, bliver Poulsen – selv efter Volbeat forlængst er blevet et verdensnavn – fremdeles lige drengestolt og glad, når det behager publikum at møde  op til bandets koncerter.

»Når vi spiller herhjemme, kan vi jo godt mærke, at så kommer der for alvor sommerfugle i maven,« siger sangeren.

»For helvede; de bliver VED med at dukke op, og flere og flere af dem. Jeg har overhovedet ikke ord til at udtrykke min taknemmelighed. For at de kommer, for at de tager fri fra arbejde, hyrer hotelværelser eller campingpladser for at opleve os.«

Volbeats fem album siden debuten med ’The Strength/ The Sound/ The Songs’ for ti år siden har solgt i hele lastbil-læs verden over, og Volbeat er for længst slået igennem i hele Europa samt i USA, mens andre lande som Japan og Australien også efterhånden er hoppet på Volbeat-vognen.

Intet nyt dér. Nyt er der imidlertid for Volbeat og ikke mindst Poulsen personligt. Siden gennembruddet for alvor tog fart med bandets tredje album ’Guitar Gangsters & Cadillac Blood’ for syv år siden, har Volbeat turneret og i det hele taget arbejdet så intensivt, at det sjældent er blevet til over et par ugers sporadiske ophold i hjemlandet.

Da vi taler sammen, har Michael imidlertid været hjemme i Danmark i fem måneder.

Lever på landevejen

»Jeg har det ærligt talt sådan, at jeg simpelthen ikke kan huske, hvornår jeg sidst har været hjemme så længe. En gang imellem tænker man  sgu, hvordan fik vi nogensinde lavet de plader? Nu har vi lavet fem, og de sidste tre er stort set skrevet ’on the road’, og så har man lige været hjemme og mellemlande og kunnet bruge nogle uger på at sætte nogle brikker sammen og få det færdigt. Og så har vi været på landevejen igen.«

Det har – som manden selv siger – været heftigt. Derfor var der også nu simpelthen brug for at tage noget tid hjemme, få Volbeat kasketterne vredet af og tage sig tid til venner, familier og kærester.

»Men vi har sateme også haft behov for at genoplade batterierne. Selv har jeg forladt København, og som du ser, er jeg flyttet på landet her ved Næstved. Jeg er så at sige søgt hjem (Poulsen er oprindeligt fra Ringsted, red.), og det var den helt rigtige beslutning – jeg har fået en ro og en balance med mig selv, som er rigtig dejlig.«

Michael Poulsen, som er en selverklæret ’bonderøv fra Ringsted’, fortæller leende om sit møde med Næstved og byens indbyggere:

»Jeg har været hjemme så længe nu, at der er begyndt at gå rygter om, at der går en falsk Michael Poulsen rundt oppe i Bilka. Jeg blev stoppet på gaden og spurgt ’jamen, ER du ham fra Volbeat’, for vi har hørt, der går sådan en falsk én rundt oppe i Bilka’.«

Poulsens nye bysbørn er generelt af den opfattelse, at sådan en rockstjerne som ham nu engang må bo i USA.

»Folk spørger i fuld alvor, hvad fanden jeg laver i Næstved, og når jeg så siger ’jamen, hér bor jeg jo, og det ER altså mig, I har set oppe i Bilka’, forstår de det ikke rigtig,« griner Michael.

»Jeg bliver gang på gang overrasket over, at FOLK bliver overrasket over, at vi bare er nogle bonderøve. Jeg kan jo godt mærke i de første minutter, når jeg snakker med nogen, at de er nervøse, og det er lige før, de spørger hvor mit rumskib er parkeret henne, men det varer ikke ret længe, før de finder ud af, jamen han ER jo en bonderøv ligesom os.«

Endnu en turné i USA

Når du læser dette, er Volbeat dampet af til endnu en turné i USA og Canada.

Michael Poulsen har indtil videre skrevet syv sange til det sjette Volbeat album, som skal udkomme til næste år. Sange, hvor han med sine egne ord har tænkt ’det hér bliver fandme fedt’, inden han er gået i seng om aftenen.

Første april fyldte han 40 år, og han er ikke sen til at udbryde et rungende ’JA!’, da jeg spørger, om han føler han nu er det  bedste sted, han kunne være i sit liv.

»Ja, det vil jeg sige. Jeg har aldrig haft det bedre. Med det rigtige sted at bo, en dejlig pige og et band, som aldrig har været bedre sammen, end vi er nu. Gode venner... og en god hund,« griner han, da omtalte hund – Oliver kaldet – lige kigger forbi ved sofabordet i Næstved.