Prinsesse Alexandra og Prins Joachim skal skilles. Prinsesse Alexandra flytter ind i hendes og prins Joachims lejlighed på Amalienborg med prinserne Nikolai og Felix, mens prins Joachim bliver på Schackenborg. Det meddelte hofmarskal Ove Ullerup ved et pressemøde torsdag formiddag. Parret får fælles forældremyndighed over de små prinser.

Ifølge hofmarskallen er parret enige om beslutningen om at lade sig separere med henblik på senere skilsmisse, ligesom de er enige om vilkårene for skilsmissen.

Prins Nikolai og prins Felix bevarer deres plads i arverækkefølgen.

Flere journalister ved pressemødet torsdag var interesseret i at vide, om prinsesse Alexandra kan flytte til udlandet med børnene. Hofmarskalatet meddelte hertil, at prinsessen ikke har planer om at flytte til udlandet.

I en meddelelse oplæst af hofmarskallen udtrykker dronning Margrethe og prins Henrik deres dybe beklagelse over prins Joachim og prinsesse Alexandras beslutning om at lade sig skille, men regentparret udtrykker samtidig, at de agter at medvirke til en værdig løsning og yde deres fulde støtte til deres søn og svigerdatter i den vanskelige periode forude.

Det er første gang i 165 år, at danske kongelige lader sig skille.

(fortsættes.)