Danmarks pandekagespisende nationalbjørn, Rasmus Klump, er hovedfiguren i ny dansk julekalender, der bliver vist på Nordisk Films Min Bio. Sammen med børneværten Malene Qvist er det den traditionelle, danske julehygge, der er i højsædet for bjørnen.

Julekalenderen hedder Rasmus Klumps Julestue og handler om bjørnen og hans ven Malenes forberedelser til jul. De glæder sig som alle andre meget til juleaften, og man følger deres dage, som er fuld af kagebagning, sange og klippe-klistre-ting.

Og som i et vaskeægte juleeventyr er der to drillenisser på spil, som med list og snilde snupper lidt af julepynten eller julegodterne, skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Den brune bjørn er normalt kendt som en tegneseriefigur, men julekalenderen er ikke en tegnefilm. Det er derimod levende figurer, der medvirker i Nordisk Films julekalender.

Nisserne Tit og Tut spilles af af Leo Alexander Gundersen og Leonora Kirstine Falk Jakobsen, og Rasmus Klumps ven, Malene, spilles af Malene Qvist, der også har været med i den danske popgruppe Sukkerchok.

»Jeg er stor fan af julekalendere, og jeg kunne ikke sige nej til at være Rasmus Klumps bedste ven og være kreativ med en ikonisk og elsket figur som ham i hele december. Julekalenderen er fuld af sang og musik, og det er en stor glæde for mig, at jeg kan kombinere skuespil og sang i denne produktion. Jeg har et barnligt sind og har sagtens kunnet leve mig ind i hele universet,« siger Malene Qvist.

Julekalenderen kan ses på Min Bio, som er en streamingtjeneste for børn. Hver dag kan man se de nye afsnit fra kl. 6.00, og børnene kan gense deres favoritafsnit, når det passer dem, fortæller Nordisk Film.