Lyt til artiklen

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere. BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen. BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for. Læs alle artiklerne i denne pakke: - FCMs fede fidus - "Jeg skulle bare skrive under" - Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt - FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert - Michael Bolvig afviser bekyldninger - Stjerner på discountløn

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.

BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

Hent et kuld afrikanske spillere til Danmark. Tilbyd dem en agent, din klub har et tæt forhold til. Få de afrikanske spillere til at skrive under på kontrakter med minimumslønninger. Send agenterne hjem og lad spillerne sejle deres egen sø.

Denne simple, men muligvis ulovlige fremgangsmåde er en af årsagerne til, at FC Midtjylland i dag troner i toppen af Superligaen med to håndflader og ni fingre på DM-trofæet.

BT kan i dag afsløre, hvordan FC Midtjylland udstyrer unge, afrikanske spillere med spilleragenter, der udadtil tjener spillerens interesser, men som ifølge nogle af spillerne har deres loyalitet parkeret hos klubberne.

På denne måde undgår FC Midtjylland den værste modstand i forhandlingerne med deres afrikanske spillere og sparer penge, der kan spenderes på klubbens øvrige stjerner.

BT har været i kontakt med flere spillere, der har været fanget i midten af det, de føler er et rænkespil mellem FC Midtjylland og en lille gruppe danske agenter. To af disse spillere står frem på de næste sider i avisen.

Stjernerne underbetales

Samtidig med, at FC Midtjylland - med sportsdirektør Claus Steinlein i spidsen - tilsyneladende fører de unge talenter bag lyset, underbetales klubbens etablerede afrikanske stjerner.

Sylvester Igboun, Rilwan Hassan og Izunna Uzochukwu er i dag tre af FCMs store profiler. Sådan var det også, da de tre i efteråret 2013 forlængede deres kontrakter med klubben.

De tre spillere havde alle spillet over 100 Superliga-kampe og var i deres bedste fodboldalder. Alligevel formåede deres agenter, der bedst kan betegnes som ’venner af huset’ i FC Midtjylland, blot at skaffe dem kontrakter med en grundløn på 50.000 til 70.000 kroner om måneden. Det kan BT afsløre.

På det almindelige arbejdsmarked er de 50.000 kroner om måneden i grundløn, som én af spillerne tjener, en aldeles glimrende løn. Men i den normalt så guldrandede fodboldverden er det anderledes. Her er de afrikanske stjernespilleres betaling meget lavere end den gennemsnitlige superliga-spillers månedsløn på 104.000 kroner.

Igboun, Hassan og Izunna forlængede ganske vist deres aftaler på et tidspunkt, hvor FC Midtjylland havde økonomiske problemer. Men alligevel er lønningerne mistænkelige.

BT har været i kontakt med en række fodboldledere med kendskab til markedet, der alle betegner afrikanernes lønniveau som opsigtsvækkende lavt, når man tager deres fodboldmæssige niveau og anciennitet i betragtning. De ’burde’ tjene mellem to og tre gange så meget, lyder vurderingen.

Læs meget mere om FC Midtjyllands afrikanske fidus på de næste sider.

’Jeg skulle bare skrive under’

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.
BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

FC Midtjylland bestemmer, hvilke agenter flere af deres afrikanske spillere skal have. Men agenten arbejder bag spillernes ryg sammen med klubben for at holde spilleren i skak, lyder kritikken fra en nuværende og en tidligere FCM-spiller

En spilleragent er sat i verden for at varetage en spillers interesser og sørge for tilfredsstillende løn og vilkår. Deraf navnet. Men sådan forholder det sig ikke alle steder.

Hos de sandsynligvis kommende danske mestre fra FC Midtjylland er det således langt fra nogen garanti, at spillernes agenter arbejder for spillerens bedste. Det har flere af FC Midtjyllands nigerianske spillere måttet sande.

BT kan i dag afsløre, hvordan FC Midtjylland udstyrer unge, afrikanske spillere med spilleragenter, der udadtil tjener spillerens interesser, men i stedet virker som klubbens håndlangere.

Kuldet fra 2012

Sommeren 2012. FC Midtjylland henter som så mange gange før et kuld afrikanske spillere op fra samarbejdsklubben FC Ebedei i den nigerianske storby Lagos.

Fire mand lander på det efterhånden så berømte akademi i Ikast. Paul Onuachu, Emmanuel Adebayo, Benjamin Ayuba og Musefiu Ashiru, der alle er 18 år gamle.

De fire unge nigerianere drømmer alle om at bryde igennem i FC Midtjylland og herfra tage springet til de største klubber i Europa. Nu er de kommet til Danmark, og den første – og måske største dør – til en guldrandet fodboldfremtid er åbnet.

Men allerede da de afrikanske teenagere er blot et enkelt skridt indenfor døren, venter første møde med det, der også i Danmark kan være en kold og kynisk fodboldverden.

Fik påduttet agent

Musefiu Ashiru og Benjamin Ayuba, der i dag er blevet 20 år, står nu frem og fortæller, hvordan de blev udnyttet af FC Midtjylland og den danske agent Michael Bolvig, da de underskrev deres første kontrakt med klubben.

Efter nogle måneders prøvetræning skulle de to nigerianere i slutningen af 2012 sætte en underskrift på deres første professionelle kontrakt. Det gjorde de hver for sig, men historien, de efterfølgende oplevede, er den samme.

Da de mødte op på kontoret hos Claus Steinlein, blev de mødt af en anden mand ud over FC Midtjyllands sportsdirektør. Manden blev præsenteret som Michael Bolvig – spillernes nye agent.

»Da vi skulle skrive under på, hvilken agent som skulle repræsentere os, var det FC Midtjylland, som pegede ham ud for os,« fortæller Benjamin Ayuba, der i dag er vendt tilbage til hjemlandet Nigeria.

’Skriv under’

At en klub hjælper en spiller med at finde en agent er i sig selv hverken forkert eller ulovligt. Det rejser dog spørgsmålstegn om agentens tilhørsforhold. Og de spørgsmål var i de to unge nigerianeres tilfælde både mange og store.

Agenten burde således hjælpe de to spillere og forhandle så gode kontrakter som muligt på plads på deres vegne. Det er, hvad en agent efter bogen skal gøre for de op imod 10 procent af en spillers løn, han som oftest snupper til sig selv. Men virkeligheden så anderledes ud for FC Midtjyllands nigerianere.

»Jeg er ikke sikker på, at min agent overhovedet forhandlede på mine vegne omkring min første kontrakt. Han ville bare have mig til at skrive under,« fortæller Musefiu Ashiru, der fortsat er FC Midtjylland-spiller, men i dette forår er lejet ud til Ringkøbing i 2. division.

»Der var egentlig ikke nogen forhandlinger om, hvad jeg kunne få med i min kontrakt. Jeg fik bare stukket en kontrakt i hånden, som jeg så skulle skrive under på,« supplerer Benjamin Ayuba, der ligesom Musefiu Ashiru forlod ’forhandlingerne’ med en løn på godt og vel 17.000 kroner om måneden – dengang minimumslønnen for en fuldtidsprofessionel spiller i Danmark.

Agenten arbejdede for FCM

Her bliver sagen ikke bare kontroversiel, men også potentielt ulovlig. For arbejder en klub og en agent sammen bag en spillers ryg, er det mod de internationale regler. Det forklarer jurist i DBU, Jes Christian Fisker.

»I udgangspunktet er en spilleragent og nu mellemmand ansat til at varetage enten spillerens eller klubbens interesser. Varetager han begge parters interesse, kan der være tale om en interessekonflikt i form af en såkaldt ’dobbeltrepræsentation’, og det er i strid med reglerne,« lyder det fra juristen.

Og Michael Bolvig varetog FC Midtjyllands interesser. Det er hverken Musefiu Ashiru eller Benjamin Ayuba i tvivl om.

»Jeg mødte kun agenten én gang, og det var da jeg skrev kontrakten under. Siden så jeg ham ikke igen eller talte med ham over telefonen. Jeg prøvede at ringe til ham, skrive beskeder til ham, og jeg prøvede endda at kontakte ham over Facebook. Men han svarede ikke,« husker Musefiu Ashiru, hvis oplevelse deles af Benjamin Ayuba.

»Klubben og agenten arbejdede sammen, og min agent var fuldstændig ligeglad med, hvordan jeg havde det,« siger Ayuba.

For at undgå ’problemer’

Og hvorfor var det sådan? Ifølge Musefiu Ashiru er sagen klar.

»FC Midtjylland vidste, at hvis jeg fik en anden agent end klubbens egen, ville de få problemer. For en anden agent ville have nogle helt andre krav. Jeg fik klubbens agent, og han havde fået at vide, hvad han skulle sige til mig. En agent udefra ville have kæmpet for mig,« siger den unge afrikaner, der efter planen til sommer vender tilbage til FC Midtjylland, hvor han har kontrakt frem til 2017.

I dag har Musefiu Ashiru opsagt samarbejdet med Michael Bolvig, og han har i stedet en udenlandsk agent. Det samme har Benjamin Ayuba. De to øvrige spillere fra FC Midtjyllands afrikanske kuld anno 2012 er i dag at finde i Sverige og Vejle. Den ene i øvrigt med den tidligere FCM-sportsdirektør, Jens Ørgaard, som agent.

Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.
BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

Den nuværende FC Midtjylland-spiller Musefiu Ashiru og hans tidligere holdkammerat i klubben Benjamin Ayuba fik udpeget en agent af klubbens sportsdirektør, Claus Steinlein, da de i 2012 kom til Heden.

De to nigerianere skrev under på en kontrakt uden forhandlinger, oplevede teenagerne, der dengang var 18 år, et samarbejde mellem klubben og den agent, der skulle forestille at varetage spillernes interesser – danske Michael Bolvig.

De to unge spillere mener, at der forelå en skuffeaftale mellem FC Midtjylland og Bolvig. En aftale, der gik ud på, at agenten udadtil skulle fremstå som spillernes hjælper, men indadtil skulle varetage FC Midtjyllands økonomiske interesser.

Noget, der kunne lade sig gøre, fordi de to stod alene i Danmark uden familie, venner og velmenende rådgivere og med alle æg i kurven hos FC Midtjylland og deres nye agent.

»Som ung spiller får man et tillidsforhold til den klub, man kommer til. Et forhold, som kan udnyttes, men som ikke må udnyttes,« siger Spillerforeningens direktør Mads Øland, da BT forholder ham de to afrikaneres historie.

»Har man påduttet en spiller en bestemt agent, og er der måske endda en aflønning af klubben til agenten, er det ikke bare angribeligt, men også et muligt regelbrud. Så det er noget, vi er meget opmærksomme på og bekymrer os meget om, fordi der kommer et helt skævt forhold mellem klub og spiller i forhold til de ansættelsesretlige forhold, som løn og kontraktens løbetid,« fortsætter Spillerforeningens direktør.

Spillerforeningen vil nu tage kontakt til spillerne for at klarlægge, hvorvidt der er foregået ulovligheder i forbindelse med relationen mellem FC Midtjylland og Michael Bolvig.

FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.
BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, mener ikke, at klubben har gjort noget forkert i forbindelse med omgangen med de afrikanske spilleres agenter

Den nuværende FC Midtjylland-spiller Musefiu Ashiru og Benjamin Ayuba, der spillede for klubben fra 2012 til 2013 anklager FC Midtjylland og agenten Michael Bolvig for at arbejde sammen bag spillernes ryg for egen vindings skyld. Det vil i givet fald være et brud på de internationale regler om dobbeltrepræsentation

BT har konfronteret FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, med beskyldningerne.

Har du som sportsdirektør i FC Midtjylland arbejdet sammen med Michael Bolvig bag om ryggen på spillerne og dermed været medvirkende til dobbeltrepræsentation, der er ulovligt?

»Selvfølgelig har vi ikke været med i dobbeltrepræsentation. Selvfølgelig er Michael Bolvig ikke en mand, vi har sagt, de skal tage. Det, vi anbefaler både vores danske og afrikanske spillere, er nogle af de agenter, vi kender på markedet, så vi har en god fornemmelse af, at den agent, som skal hjælpe spilleren, kender det danske marked.«

»Det gør vi, fordi vi historisk set har oplevet nogle agenter, der kan være med til at ødelægge spillernes karrierer ved at stille ublu krav.«

Men udpegede I Michael Bolvig som agent for Musefiu Ashiru og Benjamin Ayuba?

»Nej. Vi anbefalede dem en agent og sagde, at det var en god ide at tage ham. Selvfølgelig passer det ikke, at han tog imod dem på kontoret. Han havde været ude at se dem træne. Der blev skrevet under hurtigt, fordi det skulle gøres, så de kunne nå at få en spilletilladelse eller opholdstilladelse. Det havde vi også forklaret spillerne i Nigeria.«

»De får desuden en løn, der er tre gange så høj som danskernes. Efter FCM-forhold får de løn, som om de er Messi, selv om de ikke har spillet en eneste kamp. På bundlinjen har afrikanerne langt flere penge end danskerne.«

Man vil normalt sige, at en agent er sat i verden for at hjælpe og coache en spiller og fortælle, hvad der er en god idé. Men spillerne hører overhovedet ikke fra Michael Bolvig, som bliver kontaktet af Musefiu Ashiru via mail, telefon, Facebook og sms. Giver det mening?

»Nej, det gør det ikke. For det første har Bolvig været ude at se dem træne, og for det andet anbefaler jeg afrikanerne, at det her er en god agent, og ham synes jeg, de skal tage. Hvor meget Bolvig snakker med dem og ikke snakker med dem, ved jeg ikke. Jeg ved, at Bolvig i hvert fald på Facebook har snakket med en af drengene. Men at de så ikke rigtig har fået det til at fungere, det sker en gang i mellem.«

Har der været nogen penge mellem jer og agenterne?

»Nej, selvfølgelig har der ikke det.«

Forskelsbehandler I mellem jeres afrikanske spillere på den ene side og de danske og andre udenlandske spillere på den anden?

»Det gør vi selvfølgelig ikke. Kigger vi på alle akademispillere inklusiv afrikanske spillere, kører de på samme løntrin, og det gør de blandt andet, fordi de skal sælges til udlandet, når tiden er til det.«

Michael Bolvig afviser beskyldninger

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.
BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

Agenten Michael Bolvig afviser Musefiu Ashiru og Benjamin Ayubas beskyldninger om, at han i højere grad repræsenterer FC Midtjylland end spillerne, som han ellers er ansat til.

»Jeg så dem spille U19, og jeg spurgte klubben, hvilke agenter de havde, og da jeg fik at vide, de ikke havde nogen, fik jeg kontakt gennem klubben. Men jeg kan ikke helt nikke genkendende til, at jeg skulle være stukket i hånden på dem. Så jeg er da ked af, hvis det er den opfattelse, de har af mig.«

Spillerne forklarer, at de aldrig hørte fra Michael Bolvig efter kontraktunderskrivelsen. BT har set dokumentation for, at der med Benjamin Ayuba (der i dag er tilbage i Nigeria, red.) var Facebook-kontakt et halvt år efter klubskiftet, men ellers indrømmer Michael Bolvig, at det var småt med kontakten.

»Hvis jeg har været oppe og se dem, har jeg hilst på dem. Det kan da godt ske, at jeg ikke har siddet på låret af dem, det skal jeg da ikke kunne afvise.«

Har du haft en skuffeaftale og været mere en klubagent end spillernes agent, som de beskylder dig for?

»Det er jeg ked af, at de mener, jeg har været. Hvis man skal være klubagent og lave skuffeaftaler, er det, fordi man får noget ud af det. Og jeg vil da sige, at hvis du ser FC Midtjyllands og mine regnskaber igennem, vil du se, at jeg ikke har modtaget noget som helst for at være deres agent, så jeg kan ikke se, hvilket belæg jeg skulle have for det. Jeg ville bare ind i FCM og hjælpe disse spillere. Derfor blev jeg deres agent.«

Du har ikke gjort noget ulovligt i forhold til dobbeltrepræsentation?

»Nej, ved dobbeltrepræsentation skal du enten have en aftale med klub og spiller, eller du skal modtage penge fra begge parter, og det har jeg ikke gjort i nogen af tilfældene.«

Stjerner på discountløn

Tvivlsomme agentaftaler og underbetaling af klubbens afrikanske stjernespillere er en del af hemmeligheden bag FC Midtjyllands succes, lyder anklagen fra tidligere og nuværende spillere.

BT har talt med syv nigerianske spillere med enten nutid eller fortid i FC Midtjylland. Flere af samtalerne er foregået ansigt til ansigt - andre over telefonen.
BT er i besiddelse af akter, der dokumenterer visse af de lønforhold, der er omtalt i artiklerne. Alle kilder, der har ønsket det, har godkendt det, de er citeret for.

Opret dig på BT PLUS og læs alle artiklerne i denne pakke:

 • FCMs fede fidus
 • "Jeg skulle bare skrive under"
 • Spillerforeningen: Angribeligt og potentielt ulovligt
 • FCM svarer igen: Intet ulovligt eller forkert
 • Michael Bolvig afviser bekyldninger
 • Stjerner på discountløn

FC Midtjyllands tre afrikanske profiler er blandt de mest benyttede spillere i klubben, men lavest i lønhierarkiet. Også de har agenter med tætte bånd til FC Midtjylland.

De er blandt Glen Riddersholms foretrukne spillere på det FC Midtjylland-hold, der lige nu er på kurs mod DM-guldet, og tilsammen har de flere end 400 Superligakampe på cv’et.

Alligevel er Sylvester Igboun, Izunna Uzochukwu og Rilwan Hassan nederst i FCMs lønhierarki, og den lavestlønnede af dem kan hver måned hæve mindre end halvt så meget, som en gennemsnitlig Superliga-spiller. Det viser dokumenter, BT er kommet i besiddelse af.

I efteråret 2013 forlængede FC Midtjylland kontrakterne med de tre afrikanere, der sikrede sig grundlønninger på mellem 50.000 og 70.000 kroner om måneden.

Høje lønninger for almindelige mennesker, men i forhold til professionelle fodboldspillere er det ikke prangende. En gennemsnitlig Superliga-spiller tjener således 104.000 kr. om måneden, mens de øvrige stamspillere i FC Midtjylland ligger endnu højere.

Anfører Kristian Bach-Bak hæver hver måned omkring 220.000 kr. (og fik ved sin tiltrædelse 12 mio. kr. som et engangsbeløb), topscorer Martin Pusic tjener det samme (men fik ikke en tilsvarende stor sign-on fee), og Jakob Poulsen, Morten Duncan Rasmussen, Petter Andersson, Tim Sparv samt Johan Dahlin ligger alle på mellem 150.000 og 200.000 kr. om måneden.

Fik agenter anbefalet

Over for BT vurderer en lang række nuværende og tidligere sportschefer og agenter, at Sylvester Igboun, Izunna Uzochukwu og Rilwan Hassen ’burde’ tjene mellem to og tre gange så meget, som de gør, altså 150.000 kr. per måned.

»Jeg har sagt det til klubben mange gange, men der er ikke noget, de kan gøre ved det. Da jeg fik min kontrakt, forhandlede jeg selv og sagde, hvor meget jeg gerne ville have, men sportsdirektøren (Claus Steinlein, red.) sagde, at de ikke kunne tilbyde mere. Dengang havde de ikke klubejeren (Matthew Benham, red.) og var tæt på at gå konkurs,« siger Rilwan Hassan.

På de foregående sider har BT beskrevet, hvordan FC Midtjylland har benyttet sig af kritisable metoder i mindst et af de tilfælde, hvor de har hentet unge afrikanere til Heden, men Sylvester Igbouns, Izunna Uzochukwus og Rilwan Hassans agentforhold er ganske interessante.

Til at varetage deres interesser er således tre personer med tæt tilknytning til FC Midtjylland. Rilwan Hassan fandt sin agent, den tidligere Ikast fS-spiller Klaus Granlund, gennem den plejefamilie, FCM installerede ham hos, da han som 16-årig kom til Danmark. Sylvester Igboun valgte sin agent, den tidligere FCM-spiller Søren Barslund, på anbefaling fra den daværende FCM-ungdomstræner og nuværende Hobro-chef, Jonas Dal. Og Izunna Uzochukwu kom i stalden hos Andrew Zolotko, der også har de to tidligere FCM-spillere Baba Collins og George Florescu. Alle tre understreger, at de er glade for deres agenter - alligevel er der også et ’men’.

»Jeg har ikke noget ondt at sige om min agent. Men ham og klubben kender hinanden, og de er som familie. Jeg føler ikke, der bliver kæmpet godt nok for os, så vi kan få det, vi er værd. Men jeg kan ikke sige, at min agent arbejder mere for klubben end for mig,« siger Rilwan Hassan og tilføjer:

»Det er svært for os, for ledelsen og agenterne er danske, og vi er nigerianere, så vi er imellem dem, og sådan er det. Hvis vi havde haft agenter, som ikke havde været fra Danmark, havde det været meget bedre,« forklarer Rilwan Hassan.