AC Horsens vandt søndag med 4-3 ude mod Lyngby, som dermed rykker med Horsens ud af Superligaen.

Allerede nedrykkede AC Horsens hev søndag Lyngby med sig en tur ned i 1. division.

I Lyngby leverede gæsterne, som rykkede ned i sidste runde, en god indsats og vandt fortjent med 4-3 over et tamt Lyngby-mandskab.

»Jeg skal være ærlig at sige, at det ikke er sjovt. Det er en kæmpe skuffelse at rykke ned, men tabellen lyver ikke,« lyder det fra Lyngbys cheftræner Carit Falch efter skuffelsen og fortsætter:

»Vi har over sæsonen spillet mange kampe og skal nu en tur ned i 1. division, fordi vi over en hel sæson ikke har fået gode nok resultater.«

Horsens kom energisk ud til kampen, mens Lyngby ikke fik gang i spillet og må sande, at holdet med nederlaget ikke længere kan undgå nedrykning fra landets bedste fodboldrække.

Med tre runder tilbage er der således 11 point op til Vejle og OB, og derfor må Lyngby med Horsens en tur ned.

Horsens fik en drømmestart på opgøret, da højrebacken Jacob Buus hamrede bolden fladt i nettet fra kanten af feltet efter blot fem minutter, og efter knap et kvarter scorede kantspilleren Louka Prip til 2-0 på straffespark.

Lyngby havde bolden mest, men kunne slet ikke få gang i spillet mod et Horsens-hold, som trods udsigten til en tur i 1. division spillede med stor gejst og intensitet.

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden halvleg og fik sat gæsterne under pres, men godt ti minutter efter pausen tog Horsens Jacob Buus sagen i egen hånd og scorede et fornemt mål til 3-0.

Lyngby fik reduceret til 1-3 med knap 20 minutter igen ved kantspilleren Magnus Warming, inden midtbanespilleren Victor Torp pyntede på resultatet knap fem minutter før tid med et flot spark.

Hjemmeholdets nedtur nåede sit klimaks, da den indskiftede forsvarsspiller Frederik Winther scorede selvmål til 2-4 i overtiden, inden Lyngby fik reduceret igen før slutfløjt.

Horsens-træner Jens Berthel Askou er ærgerlig på Lyngbys vegne, men forklarer, at søndagens sejr nu kan give Horsens et rygstød før næste sæsons opgør mod Lyngby.

»Vi har det fint med at få Lyngby med os ned, hvor vi tager kampen op med dem igen, og det er da et plus for os, at seneste kamp mod dem var en positiv oplevelse.«