Sidse Babett Knudsen er i fuld gang med en ny sæson af Borgen, der får premiere i 2022.

»Vi er gået i gang med Borgen igen. Det er så dejligt. Det er nyt, det er simpelthen så skønt,« sagde hun til B.T., kort inden Bodilprisen blev uddelt i Folketeatret. Babett Knudsen var nomineret for bedste kvindelige birolle i både filmen »Undtagelsen« og »Kød & blod«.

Hun vandt en Bodil for sin rolle i »Kød og blod«.

I 2022 vender hun tilbage i rollen som Birgitte Nyborg i DRs hæsblæsende dramaserie, der tog verden med storm i begyndelsen af 2010erne.

»Der er et eller andet enormt velkendt, men det er også nyt og spændende. De sender hende jo ud i nogle nye eventyr, hun ikke har været sendt ud i før. Der er også kommet et helt nyt cast, og de nye er simpelthen så søde,« forklarede hun.

Denne gang bliver premieren nok modtaget lidt anderledes end de første sæsoner uden for Danmarks grænser. Borgen har nemlig fans i alle lande – og den amerikanske filmgigant Netflix har også en finger med i spillet.

»Fordi Netflix er involveret, så må man da håbe på, at de ser med. Sidst gik det jo lidt langsommere rundt i verden. Nu bliver det jo vildt. Selvfølgelig er jeg klar til det,« sagde hun.

Ellers har den 52-årige skuespiller har travlt på det seneste. Hun er vendt hjem fra Frankrig, hvor hun har haft en lidt atypisk rolle.

»Jeg har lige været i Frankrig og cykle som en nonne. I en komedie. Det var skidesjovt. Jeg taler fransk igen. Jeg spiller en sur abbedisse,« sagde hun.

Det er endnu ikke sikkert, om Sidses franske nonnefilm rammer de danske filmlærreder.