FC København lavede et sats i sommer. Dame N'Doye blev hentet ind på en fri transfer og fik en aftale på et enkelt år.

Det viste sig at være et pletskud, for det varede ikke længe, før den 33-årige senegaleser havde vist, at han stadig havde niveau til Superligaen. Til toppen af Superligaen endda.

Derfor giver det også mere end almindeligt god mening, at manager Ståle Solbakken har ønsket at forlænge aftalen med Dame N'Doye, og det sker nu.

Dame N'Doye forlænger nemlig sin FCK-kontrakt med et år, så den kommer til at løbe ud i sommeren 2020. Det kan B.T. afsløre.

Dame N'Doye jubler sammen med Mathias Zanka Jørgensen i 2012 efter sejr i pokalfinalen.
Dame N'Doye jubler sammen med Mathias Zanka Jørgensen i 2012 efter sejr i pokalfinalen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

FC København har ifølge B.T.'s oplysninger planer om at offentliggøre forlængelsen med Dame N'Doye fredag aften, når klubben inviterer til fan-arrangementet FCK Inside i KB Hallen.

Om det så også ender sådan, må tiden vise. Men Dame N'Doye har i hvert fald sin forlængelse på plads, uanset hvornår den offentliggøres.

Ståle Solbakken har dermed fået overtalt sin angriber med de 12 superligamål til at blive et år længere. Det har han haft planer om at gøre længe, for han fortalte i forbindelse med de sidste superligakampe inden julepausen, at han og Dame N'Doye allerede havde aftalt at tale kontrakt.

»Nu tager vi en juleferie, og når vi kommer tilbage, tager vi en snak med ham. Men alt er i hans hænder, og han kan jo skrive kontrakt med hvem, han vil, den 1. januar. Vi må bare sætte os sammen og stille og roligt høre, hvad han vil,« sagde Solbakken dengang.

Dame N'Doye har ellers ikke sin familie i Danmark, men derimod i USA, hvor de har slået sig ned. Det var et af de punkter, som fyldte noget for den stærke angriber.

»Det er ikke let. Jeg ser dem kun en gang imellem. Jeg har en pige på tre måneder, og jeg har kun set hende to gange. Men vi er professionelle, og vi bliver nødt til at være stærke,« sagde Dame N'Doye kort inden vinterpausen om sin situation.

Nu skal han være væk fra familien i yderligere et år. FCK har lokket ham til at tage en tørn mere, og det er den tredje forlængelse af profiler, som Ståle Solbakken er lykkedes med denne vinter. Nicolai Boilesen og Rasmus Falk skrev også under på nye kontrakter inden nytår.

Ståle Solbakken.
Ståle Solbakken. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere