Siden grænsekontrollen blev indført i 2016, er 5488 udlændinge blevet afvist ved den dansk-tyske grænse.

København. 5488 udlændinge er blevet afvist ved grænserne til Tyskland, siden grænsekontrollen blev indført 4. januar 2016 og frem til 26. februar i år.

Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i et folketingssvar. Det er DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, som har spurgt til tallet.

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen forhørt sig hos Rigspolitiet, oplyser Pape.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) besluttede i oktober sidste år, at grænsekontrollen skulle fortsætte. Blandt andet med begrundelsen, at terrortruslen mod Danmark er stadig betydelig.

Og fordi der er risiko for, at personer, der har kæmpet for Islamisk Stat i Syrien, vender radikaliserede og voldsparate hjem.

Der er blevet foretaget et "ikke ubetydeligt" antal tjek, skrev Udlændinge- og Integrationsministeriet i et brev til EU, der kort før jul havde bedt regeringen om yderligere oplysninger om beslutningen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at politikredsen i perioden fra den 4. januar 2016 til og med den 21. februar 2018 har rejst 941 sigtelser, som kan relateres til grænsekontrollen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser man, at politikredsen i perioden fra den 4. januar 2016 til og med den 14. februar 2018 har rejst 2964 sigtelser, som kan relateres til grænsekontrollen.

På toårsdagen for indførslen af grænsekontrollen havde tallet af afviste udlændinge allerede rundet 5000.

Dengang udtalte Martin Henriksen, at han så tallene som et bevis for, at grænsekontrollen er effektiv. DF mener desuden, at det er på tide også at indføre grænsekontrol mod Sverige.

/ritzau/