En af Danmarks største fodboldsspillere nogensinde er gået bort.

Henning Jensen er død efter kort tids kræft-sygdom. Han blev 68 år. Det bekræfter familien over BT.

Som fodboldspiller spillede Henning Jensen op gennem 1970erne sammen med de bedste af de bedste.

Selv om det bestemt ikke så sådan ud tilbage i 1972, da han som 22-årig blev opdaget. Dengang kun som Danmarksserie-spiller i hjembyen Nørresundby.

Men så gik det hurtigt.

Den elegante midtbanespiller blev udtaget til det danske landshold uden nogensinde at have spillet en kamp på divisionsniveau.

Og han blev solgt til den tyske storklub Borussia Mönchengladbach, hvor han blandt andre spillede sammen med Allan Simonsen. Og nogle af datidens største tyske stjerner som Jupp Heynckes og Günther Netzer.

Per Røntved (th), Werder Bremen, hilser på Allan Simonsen (tv) og Henning Jensen (im), begge Borussia Mönchengladbach.
Per Røntved (th), Werder Bremen, hilser på Allan Simonsen (tv) og Henning Jensen (im), begge Borussia Mönchengladbach. Foto: Willy Lund
Vis mere

Det blev til to tyske mesterskaber, en pokaltitel og en triumf i den europæiske UEFA Cup.

Og så kaldte selveste Real Madrid.

Også her fik Henning Jensen stor succes med to spanske mesterskaber, og han blev en vellidt spiller i hovedstadsklubben.

Siden gik turen til Ajax Amsterdam, hvor det også blev til et hollandsk mesterskab, og dermed opnåede Henning Jensen altså på ganske usædvanlig vis at vinde det tyske, det spanske og det hollandske mesterskab uden nogensinde at have spillet en dansk divisionskamp.

Dem fik han dog til sidst i AGF, da han vendte hjem til Danmark. Her spillede han endelig på højeste niveau på dansk grund, hvor han dog ikke fik et mesterskab. Karrieren blev sluttet, hvor det hele begyndte, i Nørresundby.

På landsholdet var han med fra 1972 til 1980, og det blev til 21 kampe og ni mål.

Da DBU i 2006 skulle kåre den bedste danske fodboldspiller nogensinde, var Henning Jensen blandt de otte nominerede. Michael Laudrup endte med at få ’titlen’.

Til gengæld blev Henning Jensen foreviget i en helt anden forbindelse, da han kom til at pryde forsiden af forfatteren Hans-Jørgen Nielsens berømte roman ’Fodboldenglen’. Det var et billede at et mål, han scorede på Wembley i 1973 på oplæg fra den engelske legende Bobby Charlton.

Nu er fortællingen om fodboldenglen fra Nørresundby slut.