Østrigeren Marco Meilinger, der i fjor blev hentet til dansk fodbold på grund af sine driblefærdigheder med venstrefoden, kan snart være fortid i Superliga-klubben AaB.

»Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke har spillet en førsteholdskamp siden august. Jeg har jo hele efteråret trænet normalt og er ikke skadet,« siger den 26-årige østriger, som nordjyderne hentede i Austria Wien sidste sommer.

»Det er ikke nogen let situation, jeg befinder mig i. Min aftale med AaB udløber i sommeren 2019. Men jeg har altså ikke specielt megen lyst til at sidde på bænken. Som det ser ud lige nu, kigger jeg frem mod vinterpausen. Kommer jeg til at spille igen? Under alle omstændigheder må jeg få en snak med klubben, høre hvad deres plan er, og finde den bedst mulige løsning. Hvis de siger, jeg ikke skal forvente at komme til at spille det næste halve eller hele år, er det bedste måske at finde et andet sted at spille,« siger Marco Meilinger, der fortæller, at han allerede i sommer var i dialog med AaB’s ledelse om sin fremtid.

»De sagde, at jeg nok skulle få min chance, men hvis jeg kunne finde en ny klub, ville de ikke stille sig i vejen for et klubskifte. Meldingen kom kun 10-12 dage før transfervinduet lukkede, så det var inden deadline svært for mig at finde et andet sted at spille,« siger Marco Meilinger.

I sin første sæson i AaB spillede han 29 kampe i Superligaen, hvor han blev noteret for tre scoringer og lige så mange målgivende afleveringer. Til gengæld har han i denne kun fået spilletid i sammenlagt 136 minutter i uafgjorte kampe mod OB og Hobro.

»Selvfølgelig gør jeg mine tanker. Måske passer jeg ikke ind i det system, som holdet spiller,« funderer Marco Meilinger, som blandt andet har optrådt på Østrigs U21-landshold 13 gange.

 
FC Midtjylland vandt 1-0 over AaB i 16. spillerunde af Superligaen.
Vis mere

AaB’s sportsdirektør, Allan Gaarde. lægger ikke skjul på, at man har været udmærket tilfreds med Marco Meilingers præstationer på grønsværen i sidste sæson.

»Han begyndte rigtig godt. Det gjorde han. Men når man kommer som udlænding til en klub som AaB, er det selvfølgelig afgørende, at man spiller. Hvad angår hans AaB-fremtid, har jeg ikke talt med ham endnu. Men jeg garanterer, at snakken kommer, og at diskussionen kommer til at foregå inden vi går på juleferie i december,« siger Allan Gaarde, der har denne forklaring på, hvorfor Marco Meilinger i efterhånden lang tid end ikke er fundet god nok til en reservetjans:

» Konkurrencen i truppen er stor. Der er mange spillere, der byder sig til, og der er altså nogle, der har gjort det godt. Vores cheftræner (Morten Wieghorst, red.) har kort og godt vurderet, at der er spillere, der er bedre end Meilinger.«