Nicklas Bentner var manden, der slog sejren fast, da Danmark vandt 5-1 på udebane over Irland og kvalificerede sig til VM på helt sueræn vis.

Det skete på et straffespark, som blev begået mod Nicklas Bendtner selv.

 

»I kampen mod Montenegro og i den første kamp mod Irland fik jeg at vide, at jeg skulle holde mig væk. Men nu var vi jo foran 4-1, og så blev jeg jo nødt til at tage det,« som Rosenborg-anrgiberen udtrykte det efter kampen til Kanal 5.

På spørgsmålet om det var svært at overtale Christian Eriksen til at lade Nicklas Bendtner tage straffesparket, lød svaret med et stort smil på læben:

»Nej, for så snart jeg hørte, at fløjten lød, var jeg på vej mod pletten.«

Det var Nicklas Bendtners første mål i landsholdstrøjen, siden han lavede hattrick i venskabskampen mod USA i marts 2015, hvor Danmark vandt 3-2. I mellemtiden har Christian Eriksen lavet hattrick mod Bulgarien i juni 2016, og Thomas Delaney lavede hattrick mod Armenien i september i år.

»Vi kan ikke se bort fra, at Christian Eriksen laver en helt hjernedød præstation. Han spiller nok sin bedste landskamp,« roste Nicklas Bendtner, der på forhånd havde luret, at Danmark ville slå Irland samlet.

»Det lyder måske lidt arrogant. Men jeg må helt ærligt sige, at jeg ikke tvivlede på det. Der var en speciel magisk følelse. Alle spillere vidste, at det her var der ingen, der skulle tage fra os.«

Se også