Den kommende FC København-forsvarer Michael Lüftner scorede for Tjekkiet i 3-1-sejr over Italien.

Tjekkiet leverede onsdag en gedigen overraskelse ved U21-EM med en 3-1-sejr over Italien.

Dermed åbner Danmarks gruppe sig fuldstændigt op, før danskernes opgør mod Tyskland klokken 20.45.

Med en dansk sejr over Tyskland kan de fire hold i gruppe C potentielt stå med tre point hver før de afgørende gruppekampe på lørdag.

Tjekkiet bragte sig i front midtvejs i første halvleg på et kontraangreb, hvor holdets omdrejningspunkt Patrik Schick på venstrekanten fik headet bolden langt ind mod Italiens straffesparksfelt.

Her fik Michael Travnik løbet bolden op, og så kunne spilleren fra Jablonec med et fladt, velplaceret skud banke Tjekkiet på 1-0.

20 minutter før slutfløjt fik Domenico Berardi udlignet til 1-1 for Italien efter et dobbeltforsøg fra Sassuolo-angriberen.

Berardi fik først prikket bolden ind på Tjekkiets keeper, så den sprang op i luften, og så kunne italieneren i anden omgang heade den over målstregen.

Italienerne, der åbnede EM-turneringen med en 2-0-sejr over Danmark, havde flere gode chancer for at bringe sig i front. Men i stedet slog tjekkerne til to gange.

Med godt ti minutter tilbage af opgøret lagde Marek Havlik bolden ind ved stolpen til 2-1.

Fem minutter senere slog den kommende FC København-forsvarer Michael Lüftner den tjekkiske sejr fast. Efter en solotur op gennem banen tordnede Lüftner bolden i mål på et langskud.

Tjekkiet åbnede U21-EM med et 0-2-nederlag til Tyskland.

Tyskerne topper gruppe C med tre point og en bedre målscore end Italien og Tjekkiet, der også har tre point. Danmark har nul point.

Kun det bedste hold i gruppen er sikret en plads i semifinalen - der er dog en chance for, at holdet på andenpladsen kan klemme sig med som den bedste toer på tværs af de tre indledende grupper.

/ritzau/