Den 30-årige franskmand kørte fra et stort udbrud og vandt 17. etape i det italienske cykelløb.

Franske Pierre Rolland triumferede, da 17. etape af cykelløbet Giro d'Italia blev kørt onsdag.

Franskmanden kørte sig fri af et stort udbrud og sejrede på den 219 kilometer lange etape fra Tirano til Canazei.

25 ryttere oparbejdede et stort forspring til feltet, hvor favoritterne med blandt andre løbets førende rytter, Tom Dumoulin (Sunweb), sad.

Til sidst blev udbrydergruppen opløst, da flere ryttere stak af på skift på den afsluttende stigning.

Cirka otte kilometer fra målstregen angreb Pierre Rolland (Cannondale), og franskmanden, der havde siddet i udbrud stort set hele dagen, fik skabt et hul.

Med tre en halv kilometer til mål havde 30-årige Pierre Rolland 30 sekunders forspring til de nærmeste forfølgere, og han holdt hele vejen til målstregen.

Portugiseren Rui Costa (UAE Emirates) blev nummer to, 24 sekunder efter etapevinderen.

Feltet med favoritterne var i mål knapt otte minutter efter Pierre Rolland.

Etapen bragte ingen forskydninger blandt de bedste i det samlede klassement.

Tom Dumoulin, der tirsdag mistede flere minutter på grund af et maveonde, bevarede sit forspring på 41 sekunder ned til nummer to, colombianeren Nairo Quintana fra Movistar.

Sidste års vinder af Giro d'Italia, Vincenzo Nibali, er nummer tre.

Den italienske Bahrain-Merida-rytter er et minut og 12 sekunder efter Tom Dumoulin.

Se højdepunkterne fra gårsdagens etape, hvor den lyserøde førertrøje havde en 'lorte dag':

Der var drama for alle pengene på 16. etape af Giro d’Italia, hvor den lyserøde førertrøje var i alvorlige problemer, og italieneren Vincenzo Nibali tog sejren foran Mikel Landa!