Caroline Wozniacki kommer alligevel ikke i kamp i dag ved WTA-turneringen Qatar Total Open i Doha.

Således har den 28-årige danske tennisspiller, der var sjetteseedet, meldt afbud på grund af sygdom.

Hendes plads overtages af den australske veteran Samantha Stosur, der i stedet kommer til at møde tjekken Karolina Muchova i første runde.

Ifølge en pressemeddelelse fra WTA skyldes afbuddet til turneringen, hvor der spilles om en samlet præmiesum på 916.131 dollar, en virussygdom.

Det er anden gang på to uger, at sygdom holder Caroline Wozniacki væk fra kamp på tennisbanen.

Da hun i sidste uge skulle have repræsenteret Danmark ved et Fed Cup-arrangement i Polen, blev afbuddet forklaret med træthed i forbindelse med den leddegigt, hun fik diagnosticeret i fjor.

Hermed må det konstateres, at Caroline Wozniacki har fået en skidt start på 2019-sæsonen.

Den blev indledt i januar med exit i de indledende runder ved både ASB Classic i Auckland og Australian Open i Melbourne.

Caroline Wozniacki har ikke spillet en kamp siden hun i januar ved Australian Open tabte til Maria Sharapova.
Caroline Wozniacki har ikke spillet en kamp siden hun i januar ved Australian Open tabte til Maria Sharapova. Foto: DAVID GRAY
Vis mere

Nedturen kan aflæses på verdensranglisten, hvor hun - efter at have været placeret som nummer tre ved årets begyndelse - netop nu ligger nummer 10.

Men når den bliver opdateret næste gang på mandag, ryger hun yderligere nedad.

Ifølge WTA LIVE RANKING ser det i øjeblikket ud til, at hun her maksimalt kan forvente en rangering som nummer 14. Det skyldes, at hun i denne uge ikke får mulighed for at genvinde de point, hun i fjor i Doha erobrede. Ved den lejlighed nåede hun semifinalen, hvor hun tabte til tjekken Petra Kvitova.

Hvis Caroline Wozniacki ellers når at blive sin virussygdom kvit, stiller hun til start næste gang, når WTA-turneringen i Dubai indledes på mandag.