For halvandet år siden fik den danske tennisspiller Caroline Wozniacki konstateret kronisk leddegigt.

Nu har hun involveret sig i nonprofit-organisationen Arthritis Foundation, der siden stiftelsen i den amerikanske by Atlanta i 1948 har hjulpet tusindvis af sygdomsramte med gode råd.

På Twitter fortæller Caroline Wozniacki, hvad hun følte, da lægerne præsenterede hende for diagnosen:

»At blive diagnosticeret med reumatoid arthritis (leddegigt, red.) var et chok. Nu er jeg ambassadør for organisationen og håber at kunne være med til at fremme forskningen, så folk som mig kan fortsætte med at leve et godt liv.«

Caroline Wozniacki fortalte offentligt første gang om sin sygdom efter hun i fjor havde spillet sin sidste kamp ved WTA Finals mod Elina Svitolina.

Siden har hun fået adskillige henvendelser, og nu vil hun altså bruge sin status som kendt ansigt til at hjælpe andre, der også lider af leddegigt.

Tanken om involvering i velgørenhedsarbejde omkring leddegigt har hun haft i snart et år.

»Man har en stor platform, når man laver det, jeg gør, og jeg mener, at der er så mange måder at skabe opmærksomhed om det. Vi er ved at finde ud af det, og først og fremmest hjælper det allerede mange mennesker, når jeg siger, at jeg har leddegigt. Mange mennesker er vendt tilbage til mig for at fortælle mig, at de lider af det samme, eller at en i deres familie gør. Der er flere mennesker, der lider af det, end man lige tror,« har Caroline Wozniacki sagt til det newzealandske nyhedssite Stuff.

Caroline Wozniacki begynder 2020-sæsonen i Auckland på New Zealand.
Caroline Wozniacki begynder 2020-sæsonen i Auckland på New Zealand. Foto: ELSA
Vis mere

I øjeblikket holder Caroline Wozniacki ferie.

Sammen med sin mand, David Lee, har hun den seneste måned blandt andet besøgt Island, Barbados og set NBA-basketball i San Francisco.

I sidste uge kom det frem, at hun indleder 2020-sæsonen 'down under':

Her skal hun i begyndelsen af januar deltage ved WTA-turneringen ASB Classic i Auckland. Dernæst har hun sagt ja til at spille en opvisningskamp ved Kooyong Classic i Melbourne, hvor hun de sidste 14 dage af januar vil deltage i grand slam-turneringen Australian Open.