Når Caroline Wozniacki mandag spiller sin første kamp ved dette års French Open i Paris, kommer hun i fint selskab.

Således skal den 28-årige danske tennisspiller duellere mod russeren Veronika Kudermetova på Roland Garros-anlæggets største bane, Court Philippe-Chatrier, inden stjernetrioen Rafael Nadal, Novak Djokovic og Serena Williams skal møde henholdsvis Yannick Hanfmann, Hubert Hurkacz og Vitalia Diatchenko samme sted.

Det kan virke en smule overraskende, at arrangørerne har tildelt Caroline Wozniacki en hovedrolle så tidligt i sæsonens anden Grand Slam-turnering.

Således har hun det seneste stykke tid været så skadet i henholdsvis ryg og lægmuskel, at hun ikke har fuldført en kamp siden hun i begyndelsen af april var tabende finalist i Charleston.

Men måske vurderer franskmændene, at der kan lure en overraskelse a la det nederlag den regerende Wimbledon-mester i damesingle, Angelique Kerber, led i turneringens åbningskamp på samme bane søndag formiddag mod russeren Anastasia Potapova.

»Selvfølgelig er jeg enormt skuffet over mit nederlag. Men de seneste uger har jeg været plaget af skader i fod og ankel. Derfor er jeg i øjeblikket langt fra i topform,« sagde Angelique Kerber på pressemødet efter kampen og tilføjede:

»De næste part uger er det planen, at jeg skal restituere og genoptræne, hvorefter forberedelserne til Wimbledon-turnering (i juli, red.) indledes.«

Kampen mellem 13. seedede Caroline Wozniacki og Veronika Kudermetova, der ligger nummer 68 på verdensranglisten, serves i gang klokken 11 og kan ses på tv-kanalen Eurosport.

Caroline Wozniacki trak sig i maj ved Madrid Open i en kamp mod Alizé Cornet ud med rygproblemer.
Caroline Wozniacki trak sig i maj ved Madrid Open i en kamp mod Alizé Cornet ud med rygproblemer. Foto: JUANJO MARTIN
Vis mere

»Den 22-årige russer er en klart bedre double- end singlespiller. Når det er sagt, kan hun altså godt ramme bolden. Hun slår hårdt til den, men har ikke haft den bedste optakt til French Open,« siger hendes tidligere træner og nuværende tenniskommentator på Eurosport, Michael Mortensen, med henvisning til, at russeren ved opvarmningsturneringerne i Madrid, Rom og Nürnberg er røget tidligt ud efter nederlag mod lavt rangerede spillere.

Og hvordan er Caroline Wozniackis form så?

Tilsyneladende går det fremad.

Til en række medier har hun de seneste dage i Paris fortalt, at hun er skadesfri, og at hun igen kan give sig 100 procent i duellerne.