Den amerikanske tennisspiller Serena Williams er efter sin lange barselsorlov droslet ned på en placering som nummer 181 på verdensranglisten i damesingle - men Caroline Wozniacki mener, at hun alligevel bør tildeles en seeding ved Wimbledon.

Det har den danske veninde og konkurrent sagt i forbindelse med den igangværende WTA-turnering i Eastbourne.

»Hun har vundet så mange Grand Slams og været nummer et på verdensranglisten i mange år, at hun fortjener en seeding,« sagde Caroline Wozniacki ifølge nyhedsbureauet Reuters efter sin sejr over italieneren Camila Giorgi:

»Hun er den største nogensinde.«

Wozniackis opfordring kom før Wimbledon-arrangørerne  senere tirsdag mødes for at udarbejde seedingerne til årets tredje Grandslam-turnering.

Serena Williams måtte ved French Open trække sig fra sin kamp i fjerde runde med en skade. Vis mere

Normalt plejer man at følge de respektive spilleres placering på verdensranglisten, og det betød eksempelvis, at Serena Williams ved French Open stillede op som useedet. Men i Wimbledon er der gennem årene talrige eksempler på, at denne procedure ikke er fulgt.

I øvrigt kan Caroline Wozniacki se frem til en finaleseeding eftersom hun ligger nummer to på verdensranglisten efter rumæneren Simona Halep.

Foruden Caroline Wozniacki er Danmark i Wimbledon repræsenteret af Frederik Løchte Nielsen i herredouble og Clara Tauson i pigesingle.