Den amerikanske tennisspiller Serena Williams er efter sin lange barselsorlov droslet ned på en placering som nummer 181 på verdensranglisten i damesingle - men Caroline Wozniacki mener, at hun alligevel bør tildeles en seeding ved Wimbledon.

Det har den danske veninde og konkurrent sagt i forbindelse med den igangværende WTA-turnering i Eastbourne.

»Hun har vundet så mange Grand Slams og været nummer et på verdensranglisten i mange år, at hun fortjener en seeding,« sagde Caroline Wozniacki ifølge nyhedsbureauet Reuters efter sin sejr over italieneren Camila Giorgi:

»Hun er den største nogensinde.«

Wozniackis opfordring kom før Wimbledon-arrangørerne  senere tirsdag mødes for at udarbejde seedingerne til årets tredje Grandslam-turnering.

Serena Williams måtte ved French Open trække sig fra sin kamp i fjerde runde med en skade.
Serena Williams måtte ved French Open trække sig fra sin kamp i fjerde runde med en skade. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

Normalt plejer man at følge de respektive spilleres placering på verdensranglisten, og det betød eksempelvis, at Serena Williams ved French Open stillede op som useedet. Men i Wimbledon er der gennem årene talrige eksempler på, at denne procedure ikke er fulgt.

I øvrigt kan Caroline Wozniacki se frem til en finaleseeding eftersom hun ligger nummer to på verdensranglisten efter rumæneren Simona Halep.

Foruden Caroline Wozniacki er Danmark i Wimbledon repræsenteret af Frederik Løchte Nielsen i herredouble og Clara Tauson i pigesingle.