Det var en tydeligt rystet Caroline Wozniacki, der mødte mediernes udsendte efter sin chok-exit mod ukraineren Lesia Tsurenko ved Grand Slam-tennisturneringen US Open i New York.

»Jeg fandt mig aldrig tilrette på banen (Louis Armstrong Stadium, red.). Det var svært at slå igennem den. Jeg følte, at man ikke blev belønnet for sine superslag. Men jeg føler, jeg gjorde mit bedste. Desværre var det ikke godt nok,« sagde Caroline Wozniacki med et ansigtsudtryk, der både signalerede skuffelse og frustration.

Den 28-årige dansker, som arrangørerne havde tildelt en andenseeding, var inden kampen udråbt som storfavorit til sejren mod Lesia Tsurenko, der blot ligger nummer 38 på verdensranglisten. Ikke desto mindre tabte hun 4-6, 2-6.

»Men Tsurenko fortjener ros. Hun spillede smart, fik mange bolde tilbage og spillede med vinklerne. Når hun fik chancen gik hun ind og afgjorde duellerne. Jeg forsøgte undervejs at finde en balance, men det var svært i dag. Kort sagt: Hun gav intet væk. Så det var ikke sådan, at jeg tænkte, at nu kommer fejlene. For hun blev bare ved og ved med at spille sit spil,« sagde Caroline Wozniacki og tilføjede:

Foto: JASON SZENES
Vis mere

»Jeg synes, hun gjorde det svært for mig. Hendes server var forholdvis langsomme, men tilsat meget sidespind. Så jeg fik aldrig den rytme i spillet, jeg gerne vil have.«

Foto: JASON SZENES
Vis mere

Caroline Wozniacki så i nederlagets stund kritisk på egen indsats.

»Desværre lavede jeg for mange fejl, og mine førsteserver heller ikke helt som jeg synes, de skulle være. Når jeg får set kampen på video, kan jeg formentlig meget bedre end nu se, hvad jeg kunne have gjort bedre. Men jeg tror, at hvis jeg havde servet bedre og havde fået lidt mere belønning for den, så kan det være, at kampen havde udspillet lidt anderledes,« sagde Caroline Wozniacki.

Hun indledte 2018 med at vinde karrierens første Grand Slam-titel ved Australian Open.

»Jeg er stolt over min start på året. Det vil altid betyde rigtig meget. Så uanset at jeg allerede nu er ude af US Open, synes jeg, at 2018 har været godt,« sagde den 28-årige dansker, der i optakten til US Open har døjet med skader i såvel skulder som knæ.

»Jeg kunne mærke det midt-slut i første sæt, hvor jeg synes, det lige pludselig bliver meget varmt inde på banen. Kroppen kunne godt mærke de lange dueller og at den blev presset. Det kan måske godt have noget med kamptræning og kampform at gøre. Men jeg kan ikke presse kroppen mere end den kan holde til,« sagde Caroline Wozniacki og tilføjede:

»Nu skal jeg bare tænke på, hvad jeg skal hjem og træne. Selvfølgelig er jeg ærgerlig over nederlaget. Men jeg tror aldrig man efter et nederlag bliver helt afklaret omkring situationen. Til gengæld tror jeg nogenlunde godt, hvad jeg skal træne og hvad jeg kan gøre bedre.«

Endnu har Caroline Wozniacki ikke besluttet, hvordan sæsonen skal afsluttes.

»Nu vil jeg hjem og tænke kampen igennem, og så vende tilbage til træningsbanen. Jeg har ikke bestemt så meget lige nu. Det er ret frisk,« sagde Caroline Wozniacki med et skævt smil.

Sæsonens afsluttes i oktober med WTA Finals, hvor efter sidste års finalesejr over Venus Williams er forsvarende mester.

»Jeg vil rigtig gerne kvalificere mig igen. Men nu må vi se om det lykkes,« sagde Caroline Wozniacki.