På mandag starter 2020-udgaven af Australian Open, som bliver Caroline Wozniackis sidste turnering som professionel.

Det annoncerede hun i december, og dermed slutter karrieren dér, hvor danskeren opnåede karrierens allerstørste triumf: grand slam-sejren i 2018.

To år efter afslører veninden og superstjernen Serena Williams en bemærkelsesværdig detalje til Australian Associated Press (AAP).

Hun havde nemlig rigtig, rigtig svært ved at håndtere Wozniackis finalekamp mod Simona Halep dengang. Så meget, at hun ikke engang så den.

Caroline Wozniacki og Serena Williams spillede double sammen ved turneringen i Auckland. Desværre måtte de se sig slået i finalen.
Caroline Wozniacki og Serena Williams spillede double sammen ved turneringen i Auckland. Desværre måtte de se sig slået i finalen. Foto: MICHAEL BRADLEY
Vis mere

»Jeg kan ikke holde ud at se folk spille, når de er meget tæt på mig,« fortæller Serena Williams.

»Jeg husker bare, at jeg holdt mig i gang med andre ting. Jeg tjekkede ikke stillingen, fordi jeg ville få et hjerteanfald.«

Serena Williams deltog ikke selv i turneringen, da hun lige havde født datteren Alexis Olympia, men så snart kampen var færdig, skyndte hun sig at tjekke, hvordan det var gået.

»Minuttet efter kampen slutter, tjekker jeg højdepunkter og ser hele kampen igen,« siger Williams og kalder det for 'utroligt'.

Finalen endte 7-6, 3-6, 6-4 i Wozniackis favør under en maratonkamp, der næsten varede tre timer og blev afviklet under meget varme forhold.

Selv husker danskeren selvfølgelig tilbage på turneringen som værende noget helt specielt.

For allerede i anden runde var den nu 29-årige dansker på sammenbruddets rand, da modstander Jana Fett var foran 5-1 og 40-15 i det afgørende sæt, hvor hun tilmed skulle serve.

Men Wozniacki reddede to matchbolde, vandt opgøret og gik hele vejen.

»Jeg skulle have været på vej hjem,« fortæller Caroline Wozniacki, der begyndte at spille mere frit og afslappet efter kampen, hvor hun var på vej ud.

»I finalen var det virkelig varmt, og vi var begge trætte, så jeg var ikke engang så nervøs, jeg forsøgte bare at overleve derude,« fortæller Wozniacki.

Men nu gælder det karrierens allersidste turnering, hvor Wozniacki efter eget udsagn vil lægge vægt på at nyde det, selvom det er lidt nervepirrende på samme tid.

Finalen for kvinder ved Australian Open afvikles lørdag 1. februar.