Mats Wilander mener, at Caroline Wozniacki bør ændre spillestil.

»Hun har de seneste 10-12 år haft succes med sin egen, specielle spillestil. Men hun har ikke videreudviklet den, og derfor er hun blevet overhalet af flere konkurrenter,« siger han:

»Mit råd til hende er, at hun fremover spiller mere varieret. Jeg tillader mig at kritisere hende, fordi jeg i min aktive karriere var i samme situation, som hun befinder sig i i dag. Stille og roligt blev min spillestil forældet. Caroline besidder ikke et naturligt instinkt til at gå efter vinderslag. Men hun bør efter min mening forsøge at spille mere aggressivt, gå efter vinderslag, risikere mere og af taktiske årsager gøre duellerne kortere.«

Den svenske tennislegende sætter ord på den danske tennisspiller i en snak med internationale tennisjournalister ved US Open.

Mats Wilander er ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosport ved grand slam-tennisturneringen US Open, der mandag indledes i New York.
Mats Wilander er ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosport ved grand slam-tennisturneringen US Open, der mandag indledes i New York. Foto: Handout .
Vis mere

Mats Wilander toppede selv karrieren i 1988 med tre grand slam-finalesejre, men han har dog svært ved at se Caroline Wozniacki for tredje gang i karrieren kvalificere sig til damesinglefinalen ved årets sidste grand slam.

»Hvis det skal lykkes, skal hun ikke blot spille op til sit bedste. Hun skal samtidig håbe, at modstanderen har en mindre god dag,« siger Mats Wilander.

Omvendt mener svenskeren, der dækker de store tennisturneringer for Eurosport, at favoritfeltet er ret bredt.

20-25 spillere har ifølge den tidligere storspiller muligheden for at vinde US Opens damesinglerække.

»Hvis Serena Williams er skadefri, vil hun naturligvis være blandt favoritterne. Hvad angår Madison Keys er hun efter sin turneringssejr i Cincinnati trådt et niveau op,« siger Mats Wilander.

Mandag indledes den 139. udgave af US Open.

Sammenlagt spilles der på USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York om en præmiesum på 57,2 miillioner dollar (cirka 385 millioner danske kroner).

I første runde skal Caroline Wozniacki møde Yafan Wang fra Kina, der er nummer 50 på verdensranglisten.