Deltager Caroline Wozniacki i tennissæsonens sidste grand slam-turnering, US Open, der serves i gang på mandag i New York?

Svaret blæser i vinden.

»Vi vil vide mere senere på ugen. Mere kan jeg ikke sige lige nu, da jeg sidder i et fly og er på vej til New York,« skriver hendes franske rådgiver, Julien Cassaigne, i en sms til B.T.

Hendes bror, Patrik, er lige så kortfattet.

»Jeg har desværre intet nyt,« skriver Patrik Wozniacki, der i sidste uge til TV2 udtalte sig således:

»Hun gør alt for at blive klar til US Open, som er det helt store mål. Jeg håber, at hun kan blive frisk nok, og jeg ved, at hun har fået en speciel accept af WADA (det internationale antidopingagentur, red.) på nogle piller. Hvis hun tager dem, skulle kroppen 'glemme' smerten i 12 dage. Når de 12 dage så er gået, er det næsten et tilbageslag med dobbelt kraft, og så gør det rigtig ondt.«

Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: John Minchillo
Vis mere

Til B.T. fortæller en kilde, der ønsker at være anonym, at Caroline Wozniacki i weekenden blev set træne i New York, hvortil hun er ankommet. Men denne oplysning har det ikke været muligt at få bekræftet af 'Team Wozniacki'.

»Nu må vi se. Men da Caroline elsker at spille US Open, kan jeg ikke forestille mig andet, end at hun stiller op,« siger hendes tidligere træner Michael Mortensen, der skal kommentere kampene fra US Open på tv-kanalen Eurosport.

Han håber, at Caroline Wozniacki vil trække sin beslutning så lang tid som muligt.

»Man kan kun håbe, at hendes krop vil reagere positivt på de behandlinger, hun får i denne uge, så hun kan nå at blive klar,« siger Michael Mortensen.

Han tager det som et godt tegn, at Caroline Wozniacki under sit skadesforløb ikke har valgt at kontakte sin faste behandler, Torben Hersborg, der arbejder som osteopat i London.

»Så er det i hvert fald ikke noget muskulært, der plager Caroline. Umiddelbart vurderet er det positivt, at smerterne kan fjernes gennem medicinering. Jeg håber. hun bliver klar. US Open er den turnering, hvor hun spiller sit bedste tennis,« siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki, of Denmark, watches a return to Kiki Bertens, of the Netherlands, during the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 15, 2018, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
Caroline Wozniacki, of Denmark, watches a return to Kiki Bertens, of the Netherlands, during the Western & Southern Open tennis tournament Wednesday, Aug. 15, 2018, in Mason, Ohio. (AP Photo/John Minchillo) Foto: John Minchillo
Vis mere

Op til US Open har Caroline Wozniacki siden sit andenrunde-nederlag i Wimbledon i begyndelsen af juli mod russeren Ekaterina Makarova kun deltaget i to kampe, hvoraf hun trak sig efter første sæt i den seneste mod Kiki Bertens.

»Det er langtfra nogen optimal forberedelse,« siger Michael Mortensen, der godt kan forstå, at bookmakerne ikke giver Caroline Wozniacki særligt store vinderchancer ved US Open.

»Ganske vist er hun takket være sin andenplads på verdensranglisten seedet til at spille finale mod Simona Halep. Skal hun opnå succes ved US Open, skal hun håbe på en fin lodtrækning med overskuelig modstand i de første par runder. Men hvis det bliver tilfældet, er det ikke usandsynligt, at hun kan nå langt. Underlaget, som turneringen spilles på, passer hende fortrinligt,« siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki har to gange været i finalen ved US Open:

I 2009 tabte hun til Kim Clijsters, mens det i 2014 blev til et nederlag til Serena Williams.