Hun stillede op som forsvarende mester, og var seedet til at nå semifinalen. Men efter et tre-sæts-nederlag mod Maria Sharapova røg den danske tennisspiller Caroline Wozniacki allerede ud af Australian Open i tredje runde.

Konsekvensen er et alvorligt dyk på verdensranglisten, der opdateres igen om en uge.

»Wozniackis situation må være en smule bekymrende for hende. Hun risikerer nu at ryge ud af top-10, og vil i de kommende turneringer kunne løbe ind i de allerbedste i de indledende runder. Det kan vise sig at blive et problem,« siger den tidligere Wimbledon- og US Open-vinder, John McEnroe, til B.T.s udsendte kort tid efter han sammen med sin bror, Patrick, har spillet en kamp i Australian Opens masters-turnering mod svenskerne Jonas Björkman og Thomas Johansson.

John McEnroe vurderer imidlertid, at Caroline Wozniackis største problem her og nu er den leddegigt, hun fik diagnosticeret sidste år.

Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

»Skal jeg give hende et råd, skal hun det kommende stykke tid lægge alle kræfter i, at få styr på sygdommen. Jeg så lidt af hendes tabte kamp mod Sharapova. De slog begge hårdt til boldene, men Wozniacki blev i flere dueller overmatchet,« siger John McEnroe.

Han mener dog, at det endnu er for tidligt at afskrive hendes fremtidige muligheder for at vinde karrierens anden grand slam-titel.

»Hun er kun 28 år, og har altid været en fighter. Så på trods af de øjeblikkelige problemer, ser jeg optimistisk på hendes tennisfremtid,« siger John McEnroe.

Synspunktet bakkes op af den tidligere svenske topspiller, Thomas Enqvist, der i 1999 var tabende finalist ved Australian Open med Yevgeny Kafelnikov.

Caroline Wozniacki i sin tabte kamp ved Australian Open mod Maria Sharapova.
Caroline Wozniacki i sin tabte kamp ved Australian Open mod Maria Sharapova. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

»Det er ærgerligt, at Wozniacki allerede er ude af Australian Open. Men sygdom kan være svært at tackle,« siger Thomas Enqvist og tilføjer:

»Men det er for tidligt at sige, at Wozniackis storhed er forbi. Jeg er sikker på, at hun er i kontakt med dygtige læger, der kan medicinere hende korrekt. Så er det op til hende selv at finde den motivation og spilleglæde, der udover en god fysik skal til for at kunne blande sig i den absolutte verdenselite.«

Den tidligere topspiller Kenneth Carlsen, der nu er kaptajn for det danske Davis Cup-landshold, kalder Caroline Wozniackis situation for 'urovækkende'.

»Det er indiskutabelt, at hun stadig er en af verdens bedste tennisspillere. Men skal hun vinde en af sportens største trofæer igen kræves, at helbredet er så godt, at hun kan træne optimalt. Hun er en spiller, der skal være i topform for at kunne klare sig,« siger Kenneth Carlsen, der er i Melbourne som træner for stortalentet Holger Rune i samarbejde med Lars Christensen.

Foto: MAST IRHAM
Vis mere

Under Australian Open har Caroline Wozniackis far og træner, Piotr Wozniacki, fortalt, at hun i forhold til tidligere, hvor hun skærpede sin udholdenhed i lange træningspas, nu træner kortere og mere intensivt.

»Sådan er det når man bliver ældre. Man bliver nødt til at tage hensyn til de småskavanker, man pådrager sig. Det kan være den bedste løsning på det, som Caroline lige nu står i. Alternativet er at hun bliver for slidt,« siger Kenneth Carlsen.

Afhængig af hvordan hendes sygdom udvikler sig, har Caroline Wozniacki de næste par måneder sagt ja til at deltage på det danske Fed Cup-landshold.

Derudover venter WTA-turneringerne i Doha, Dubai, Indian Wells og Miami.

Foto: DAVID GRAY
Vis mere

»Jeg ser det som et positivt tegn, at hun holder døren åben for comeback på Fed Cup-landsholdet. For skal hun med til OL 2020 (i Tokyo, red.), skal hun spille på holdet. Men jeg er langt fra sikker på, at hun ved, hvor hun står fysisk,« siger Kenneth Carlsen:

Derfor har hun det sådan i øjeblikket, at hun tager én opgave ad gangen.«

Han har i OL-sammenhæng tidligere været hendes træner.

»Jeg er sikker på, at hun gerne vil repræsentere Danmark ved OL en gang til. Men hun er også nået en alder, hvor hun måske vil til at have børn. Det bliver spændende at se, hvilke karrieremæssige beslutninger hun vælger at tage det kommende stykke tid,« lyder Kenneth Carlsens slutreplik.