Det blev heller ikke i år, at Caroline Wozniacki fik brudt sin 'Wimbledon-forbandelse'.

Således blev anden runde endestationen, efter den finaleseedede dansker onsdag aften led et smerteligt tre-sæts-nederlag mod russeren Ekaterina Makarova, der blot ligger nummer 35 på verdensranglisten.

»Bare rolig. Wozniacki revancherer sig ved US Open (om halvanden måned, red.). Hun har aldrig følt sig specielt komfortabel på gæsset i Wimbledon. Til gengæld er hun utrolig stærk på det hardcourt-underlag, der spilles på i New York, og har to gange tidligere været finalist i turneringen. Efter min mening tilhører hun helt klart feltet af favoritter,« sagde Lindsay Davenport, da B.T's udsendte reporter dagen derpå mødte den amerikanske tennislegende på det store tennisanlæg i London.

42-årige Lindsay Davenport, der tidligere har vundet Grand Slam-singletitler ved både Australian Open, Wimbledon og US Open, var én af mange, der dagen derpå spurgte sig selv, hvorvidt Caroline Wozniackis tidlige Wimbledon-exit skyldtes mental træthed ovenpå sin turneringssejr så sent som i lørdags i Eastbourne.

»Caroline har sikkert valgt at spille turneringen dér, fordi hun godt kan lide den. Men det er ikke en turnering de fleste topspillere prioriterer højt, fordi de på dette tidspunkt af sæsonen har fokus rettet mod Wimbledon. Måske skulle hun hellere have have testet sin græsform i Birmingham ugen før,« sagde Lindsay Davenport, der nu arbejder som kommentator på tv-stationen Tennis Channel.

Synspunktet bliver bakket op journalisten Matt Cronin, der er ansat som kommentator på det amerikanske nyhedsmedie Tennis Reporters.

»Hendes turneringssejr i Eastbourne antydede, at der var et stort Wimbledon-resultat i vente. Men det gik galt mod Makarova, fordi hun ikke spillede tilstrækkelig aggressivt. Jeg ved ikke, hvorfor det forholdt sig sådan. Men måske manglede hun den ekstra energi, der skal til for at opnå Grand Slam-succes,« sagde Matt Cronin.

Den tidligere danske topspiller, Tine Scheuer-Larsen, der under Wimbledon-turneringen er ansat som kommentator på TV3 Sport, havde dog svært ved at se, at Caroline Wozniackis nederlag mod Ekaterina Makarova skyldtes sidste uges turneringssejr.

»For mig at se er det aldrig en fejl at vinde en WTA-titel ugen før en Grand Slam. En succesoplevelse som den Caroline fik, giver selvtillid. Og hun kom jo fint ind i Wimbledon med storsejren i første runde over Varvara Lepchenko. Men når det er sagt, synes jeg ikke, at Caroline spillede frit mod Makarova. Måske har hun haft for store forventninger til sig selv,« sagde Tine Scheuer-Larsen og tilføjede:

»Jeg kan godt forstå, at Caroline efter kampen var ekstremt skuffet. Med den optakt og lodtrækning hun havde fået, synes jeg, det sammenlignet med tidligere lå bedre for Caroline i år. Til Makarovas ros skal dog lyde, at hun mod Caroline spillede sin hidtil bedste kamp i år.«

Den tidligere engelske topspiller Tim Henman havde op til Wimbledon-turneringen trænet en smule med Caroline Wozniacki.

»Jeg vil elske at gøre det igen, hvis muligheden opstår,« sagde Tim Henman, der var imponeret over den spilkvalitet, som Caroline Wozniackis tabte kamp bød på.

»Den var fremragende. Hvis jeg var Caroline, ville jeg anerkende, at modstanderen var en tand bedre. Nu skal hun se fremad. Tidligere i år vandt hun Australian Open, og selvom hun allerede nu er ud af Wimbledon-turneringen, får hun fremadrettet flere chancer for at vinde sin karrieres anden Grand Slam-titel,« sagde Tim Henman.

Caroline Wozniacki vidste i timerne efter nederlaget mod Ekaterina Makarova ikke, hvordan hendes nærmeste fremtid kommer til at forme sig.

Til gengæld var hendes far overfor B.T. tidligere på ugen mere meddelsom.

»Op til US Open (der indledes 27. august, red.), spiller hun i Washington, Montreal og Cincinnati. Ofte har hun ugen før Grand Slam-turneringen i New York testet formen i New Haven. Men i denne sæson prioriterer hun restitution forud for yderligere kamptræning. Derfor er hun ikke med i den turnering,« fortalte Piotr Wozniacki.

Ligesom Lindsay Davenport tror Tine Scheuer-Larsen, at Caroline Wozniacki kan nå langt ved US Open.

»Jeg ser hende som en af de spillere, der kan vinde titlen. Feltet af potentielle vindere er åbent, og meget kommer naturligvis også til at afhænge af, hvordan Serena Williams udvikler sig i sit comeback efter sin barselsorlov,« lød Tine Scheuer-Larsens slutreplik.