Når Caroline Wozniacki enten træner eller spiller kamp under den igangværende grand slam-tennisturnering US Open i New York, følges hun tæt af en række mennesker, hun har maksimal tillid til.

Således består 'Team Wozniacki' foruden kæresten David Lee af agenterne Julien Cassaigne og Mikkel Nissen, hittingpartner Michal Przysiezny, forældrene Anna og Piotr samt broderen Patrik Wozniacki.

Sidstnævntes rolle kan ifølge ham selv bedst beskrives som altmuligmand.

»Min opgave på holdet er at arrangere, at alt går efter planen,« siger han i en snak med B.T.'s udsendte tennisreporter og tilføjer:

»Blandt andet sørger jeg for indgangsbilletter til venner og bekendte. Skal der hentes nogle ting, fx ketsjere og bolde, er det også min opgave. Der er jo ikke nogen grund til, at hverken min søster eller far skal bruge tid og kræfter på det.«

Men det er ikke kun, når Caroline Wozniacki spiller de store turneringer, at han gør sig bemærket i tennisverdenen. Således har han de seneste par år arbejdet som kommentator, når TV2 viser kampe fra WTA Touren.

»Vi er glade for hinanden, og jeg trives i jobbet,« siger Patrik Wozniacki, der i kampene forsøger at se noget andet, end en klassisk kommentator normalt vil gøre.

»Nogen synes måske, at jeg analyserer kampene lidt for langt ned i detaljerne. Men jeg forsøger at forklare seerne, hvorfor tingene går, som de gør, taktisk og psykologisk,« siger Patrik Wozniacki.

Patrik Wozniacki i april 2018, da han ankom til sin søster Caroline Wozniackis hyldest på Københavns Rådhus efter Australian Open-triumfen. Vis mere

Han erkender, at hans tilgang til tennissporten er en smule speciel, fordi han er bror til en af verdens bedste spillere.

»Lad mig understrege, at jeg ikke gør mig selv til ekspert i det tekniske. Der er jeg ikke dygtig nok. Så spørgsmål om, hvorvidt en spiller skal tage et splitstep til siden, og på den måde ramme bolden endnu bedre, er jeg ikke skarp nok til at besvare. For ikke at rode mig ud i noget, jeg ikke har forstand på, giver jeg på disse områder stafetten videre til de andre eksperter og kloge hoveder,« siger han.

Ved siden af jobbet som tenniskommentator er Patrik Wozniacki ansat som Caroline Wozniackis danske rådgiver, Mikkel Nissens, højre hånd i sportsmanagementfirmaet Nordic Sports Group.

»Det er her, jeg har min primære beskæftigelse. Jeg arbejder som fodboldagent og har med de unge spillere at gøre. Blandt andet varetager jeg Vendsyssel-spilleren Andreas Kaltofts interesser. Og så har vi i firmaet også tæt samarbejde med landsholdsspillerne Nicolai Jørgensen og Jens Stryger Larsen. Alt i alt rådgiver vi omkring 25 spillere,« siger Patrik Wozniacki.

I øvrigt har Patrik Wozniacki også travlt på hjemmefronten.

»Men måske lige bortset fra, at jeg ikke får så meget søvn længere, synes jeg ikke, det har ændret så meget, at jeg i oktober sidste år blev far for første gang,« siger han med et smil.

I øvrigt måtte Patrik Wozniacki i optakten til US Open lægge øren til søsterens undren over, at han på TV2 havde sagt, at skadede Caroline Wozniacki måde bede det internationale dopingagentur Wada om en medicin-dispensation, så hun kunne blive klar til sæsonens sidste grand slam-turnering.

Hertil sagde Caroline Wozniacki, at broderen af uransagelige årsager var blevet misinformeret.

B.T. har forelagt ham kritikken, men Patrik Wozniacki har ikke haft lyst til at kommentere den.