Der er masser af penge i at være en af verdens bedste tennisspillere. Bare spørg Caroline Wozniacki.

Således har det amerikanske erhvervsmagasin Forbes netop offentliggjort en top 10-liste over de kvindelige eliteidrætsudøveres samlede indtjening fra 1. juli 2017 til 30. juni i år.

Den fortæller, at Caroline Wozniacki sammenlagt har tjent 13 mio. dollar (cirka 84 mio. danske kroner), hvilket vil sige, at hun til sammenligning med året før har haft en lønstigning på seks mio. dollar (knap 39 mio. danske kroner). Indkomsten dengang placerede hende på syvendepladsen.

Nu er den 28-årige dansker imidlertid avanceret til andenpladsen efter Serena Williams, der har tjent intet mindre end 18,1 mio. dollar (cirka 117 mio. danske kroner).

Der er dog gigantisk forskel på de to veninders indtjening i henholdsvis turneringspræmier og sponsorater.

For mens Serena Williams i perioden, hvor hun var på barsel, kun indkasserede 62.000 dollar i pengepræmier på WTA Touren, tjente hun 18 mio. kroner på sponsoraftaler med blandt andet Nike og HSN.

Hvad angår Caroline Wozniacki, har fordelingen været mere ligelig, eftersom hun i pengepræmier har tjent syv mio. dollar og seks mio. dollar gennem sponsoraftaler med blandt andet Adidas, Rolex, Usana og Babolat.

Det er indiskutabelt, at top 10-listen domineres af tennisspillere.

Efter Serena Williams og Caroline Wozniacki følger Sloane Stephens, Garbine Muguruza, Maria Sharapova og Venus Williams. Først på syvendepladsen finder man en atlet fra en anden idrætsgren, eftersom den indiske badmintonspiller Pusarla V. Sindhu har tjent 8,5 mio. dollar (cirka 55 mio. danske kroner).

De kvindelige idrætsstjerner formår i indtjening dog ikke at overgå de mandlige, hvor den amerikanske bokser Floyd Mayweather er topscorer med en årsløn på svimlende 285 mio. dollar (cirka 1,8 mia. kroner). På denne listes andenplads finder man den argentinske fodboldspiller Lionel Messi, der har tjent 111 mio. dollar (cirka 720 mio. kroner).

B.T. talte under sommerens grand slam-turnering French Open i Paris med Caroline Wozniackis franske rådgiver, Julien Cassaigne, om hendes enorme indkomst, der siden prof-debuten i 2005 sammenlagt har været på over en halv mia. danske kroner.

»Carolines markedsværdi er enorm, og den er ikke blevet mindre, efter hun tidligere i år vandt sin karrieres første grand slam-titel ved Australian Open. Ved samme lejlighed generobrede hun for en kort stund verdensranglistens førsteplads, og det er altså bedrifter af den art, som sponsorerne er villige til at belønne med store bonus-udbetalinger,« sagde han.

Caroline Wozniacki på pressemødet efter sin finalesejr ved Australian Open tidligere på året.
Caroline Wozniacki på pressemødet efter sin finalesejr ved Australian Open tidligere på året. Foto: EDGAR SU
Vis mere

Caroline Wozniacki har aldrig ønsket at kommentere sin privatøkonomi, men det er ikke nogen hemmelighed, at hun har brugt en del af sin formue på indkøb af velbeliggende boliger i blandt andet USA og Monaco. Herudover har hun investeret i energidrikfirmaet State Drinks, der også har fodboldspilleren Christian Eriksen i ejerstaben.