Det har været en lang nat for Mette Cornelius og resten af Kanal 5-studiet.

Omkring klokken fem natten mellem torsdag og fredag blev det endelige punktum sat for Caroline Wozniackis tenniskarriere, da hun tabte i tre sæt mod tunesiske Ons Jabeur ved Australian Open.

»Da hun gik i gang og kom foran 3-0, tænkte vi, at hun ville spille sig hurtigt videre. Men derfra ved jeg ikke, hvilke ord jeg skal sætte på det ud over, at det blev en lidelse at sidde og se, fordi alle danskere og os, der dækker det, ønsker hende det bedste,« siger studievært Mette Cornelius til B.T.

På papiret var Caroline Wozniacki favorit i opgøret mod WTA-verdensranglistens nummer 78, men efter en intens dyst på tre sæt måtte Caroline Wozniacki se sig besejret. En kamp, hvor danskeren havde svært ved at få gang i sit spil.

Caroline Wozniacki med Dannebrog, da hun takker af efter en flot karriere.
Caroline Wozniacki med Dannebrog, da hun takker af efter en flot karriere. Foto: EDGAR SU
Vis mere

Det var nervepirrende at følge med i for den populære studievært.

»På et tidspunkt, da vi havde siddet og set noget af kampen, tænkte jeg, at jeg ikke kunne huske, hvornår jeg sidst havde trukket vejret. Fordi man sad og holdte vejret hele tiden. Det var en hård omgang,« fortæller Mette Cornelius og afslører, at eksperter og studieværter havde svært ved at se kampen sammen i Kanal 5-studiet.

»Vi var flere, som ikke kunne holde ud at være sammen med nogen andre, så måtte man gå et andet sted hen for at se den lidt. Jeg så den sammen med Carolines juniortræner, som jeg havde i studiet efterfølgende, og han led i den grad også, fordi han kender hende.«

Selvom Mette Cornelius primært er kendt fra dækningen af det danske fodboldlandshold, er hun glad for, at hun nåede at dække Caroline Wozniackis kampe også.

Mette Cornelius er studievært på Kanal 5 og er efter eget udsagn ofte 'stået op på alle mulige umulige tidspunkter' for at se Caroline Wozniacki spille.
Mette Cornelius er studievært på Kanal 5 og er efter eget udsagn ofte 'stået op på alle mulige umulige tidspunkter' for at se Caroline Wozniacki spille. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Det er dog ikke noget, som hun har gjort længe, og derfor er hun taknemmelig over, at hun fik lov til at følge den danske grand slam-vinder under karrierens sidste turnering.

»Det er kæmpe stort. Der var meget fine taler og følelser efter hendes kamp, og så havde vi hendes bror (Patrik Wozniacki, red.) med på telefon, der bare græd og græd og græd. Hver gang jeg stillede et spørgsmål, fik han et nyt grådanfald, det var virkelig sødt,« fortæller hun og afslører, at hun selv var ved at ende i tårer:

»I starten var jeg tæt på at blive ramt, det var vist ved det første interview med hende lige efter, hun røg ud. Ellers synes jeg faktisk, at det var overraskende nemt at holde den, selvom jeg normalt er en, der græder til alt, men jeg da klart er blevet rørt.«

»Undervejs i hendes kampe har jeg været ramt, fordi jeg ikke kan lade være med at leve mig totalt ind i det. For eksempel, da hun vandt mod Yastremska (i anden runde, red.). Da jeg havde lagt på til reklamerne midt i kampen, begyndte mine fingre at ryste, fordi der var så mange følelser på spil,« erkender den ærlige studievært.