Det var en rørt Wozniacki-familie, der gik på banen i Melbourne.

For da det stod klart, at Caroline Wozniackis karriere nu er forbi, kunne særligt Patrik Wozniacki ikke holde tårerne tilbage.

»Bare vi sidder og snakker om det, kan jeg mærke, det rører mig. Hele karrieren passerer for en med de store øjeblikke. Det er rigtig hårdt,« sagde Patrik Wozniacki på telefonen fra det australske til Kanal 5.

»Samtidig er jeg glad på hendes vegne. Hun skal videre og lave noget nyt. Det er også glædestårer. Vi havde håbet, det ikke skulle stoppe her, men Jabeur spillede godt, og Caroline spillede måske ikke helt op til ens bedste. Men det er emotionelle billeder, og det rører en dybt,« sagde Patrik Wozniacki.

Caroline Wozniacki blev hyldet efter nederlaget.
Caroline Wozniacki blev hyldet efter nederlaget. Foto: KIM HONG-JI
Vis mere

Caroline Wozniacki tabte fredagens kamp i tre sæt til tunesiske Ons Jabeur, der da også spillede bedst.

Og da sidste bold var slået, og Caroline Wozniacki havde tabt, blev hun hyldet på banen i Melbourne. Ikke kun af familien men også af de mange fremmødte på tilskuerpladserne efter en flot karriere.

En karriere, der blandt andet bød på sejr ved Australian Open i 2018, og det er blot en af mange triumfer.

Da Patrik Wozniacki skulle sætte ord på netop den karriere, hans søster har haft, måtte han da også lige trække vejret en ekstra gang. Han var igen tydeligt rørt.

Caroline Wozniacki vandt Australian Open i 2018.
Caroline Wozniacki vandt Australian Open i 2018. Foto: THOMAS PETER
Vis mere

»Jeg er ufatteligt stolt. Både af sejre og nederlag. Den person hun har været, siden hun var helt lille. Jeg synes, det er fantastisk, hun aldrig har lavet om på sig selv. Da hun var nummer et i verden, var hun den samme,« lød de rosende ord fra ham.

Sammen med både Piotr og Anna Wozniacki samt Caroline Wozniackis mand, David Lee, har han været med på tilskuerpladserne ved den sidste turnering.

Og da Caroline Wozniacki skulle sætte lidt ord på sin karrieren på banen efter nederlaget, var der også særligt én person, hun takkede med tårer i øjnene.

»Jeg vil især huske støtten fra min far, der har støttet mig alle årene,« sagde en tydeligt rørt Caroline Wozniacki, som nu officielt kan kalde sig 'tidligere tennisspiller'.