Oscar-fest, hygge og en turneringspause.

Det er, hvad de seneste par uger har stået på for den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki. Men på trods af ekstra fritid med sin forlovede og venner i New York og San Francisco, så fejler Miss Sunshines fysik bestemt ikke noget - også selvom den står på noget mindre tid i træningslokalet.

Det fortæller hendes bror, Patrik Wozniacki, der også følger WTA-touren tæt som ekspertkommentator på TV 2 Sport.

»Hun træner noget mindre nu, men det er til gengæld mere fokuseret træning. Hun træner både færre timer og færre gange for at skåne kroppen. Det er mere velovervejet træning nu, og hun fokuserer mere på de små detaljer. Før var træningsmængden i hvert fald to timer pr. træningssession, men nu er det ofte halvanden time, hvor hun så træner mere intenst,« siger han til BT.

Patrik Wozniacki fortæller, at lillesøster spiller bedre end nogensinde før. Vis mere

27-årige Caroline Wozniacki er kendt for sin enormt stærke fysik og regnes af mange som en af de absolut bedste på WTA-touren, når det kommer til den fysiske forfatning.

Den danske tennisstjerne har holdt et par ugers pause efter en stærk start på 2018 og spillede senest i Qatar, hvor hun efter en tæt semifinale mod Petra Kvitova tabte i tre sæt. Men på trods af pausen, så står Wozniacki stadig lige så skarpt som de seneste måneder. Det skyldes ifølge Patrik Wozniacki den stærke grundform, hun besidder, og som hun har på grund af styrke- og løbetræning, siden hun var lille.

»Du kan godt komme i god form på kort tid, men du mister den til gengæld så også, hvis du holder en lidt længere pause. Sådan er det ikke med Caroline, fordi hun altid har trænet og løbet meget, og derfor vender hun hurtigt tilbage i topform. Hun er bare bedre trænet end stor set alle de andre på touren,« fortæller Patrick Wozniacki, der også selv tilbringer meget tid i træningslokalet.

Alternativ træning
Udover timerne på tennisbanen, hvor Caroline Wozniacki i disse uger har trænet uden sin far, der opholder sig i Europa, har den naturligvis også stået på tid i træningslokalet. Det er dog ikke de tunge vægte, bænkpres og lignende øvelser, som mange måske selv kender fra fitnesscenteret, der bliver trænet.

»Caroline træner meget sjældent med tunge vægte. Det prøver man at gå væk fra. Hun træner mere gennem alternative træningsmetoder, hvor hun især bruger sin egen kropsvægt og medicinbolde. Det er stadig fysisk træning, der giver en helt masse, og det er også noget, hun har gjort, siden hun var helt lille, fortæller Patrik Wozniacki, der i øjeblikket kan se sin søster være placeret som nummer to på verdensranglisten.«

27-årige Caroline Wozniackis fysik er blandt de bedste på WTA-touren. Vis mere

Den fokuserede og alternative træning bliver naturligvis suppleret med løbetræning, når Wozniacki kigger ned på træningskalenderen. Tilbage i 2014 stillede hun endda op i New York Marathon, og selvom træningen ikke er lige så intensiv, som da hun trænede op til løbet, så har det alligevel haft den betydning, at hun har taget den gode løbeform med sig videre - noget der har stor betydning for hendes spil.

»Hvis hun ikke er i kanonform, så kan hun ikke være med. Hendes spil er anlagt sådan, at det kræves af hende, at hun kan løbe meget og holde til de lange kampe. Det er den måde, hun spiller tennis på. Det kunne man også se dengang, hun var skadesplaget. Hun kunne ikke nå de sidste bolde, og så taber hun.«

En aktiv forlovet
De seneste ugers pause har også betydet, at Caroline Wozniacki har tilbragt mere tid sammen med sin forlovede, David Lee, der er tidligere basketballspiller i NBA. Hans person og tilgang til træning har også en positiv indvirkning på den danske tennisdarling, hvis man spørger Patrik Wozniacki, der kan se, at de både har haft tid til at hygge sig, men også har trænet sammen.

»Jeg tror, det betyder meget for Caroline, at hun ikke sidder selv på værelset, når hun vender hjem fra træning. Nu har hun både én at snakke med, men også én at træne med nogle gange. Det tror jeg, giver hende meget, at han også står ved siden af og sveder med. Så kan de også presse hinanden.«

Patrik Wozniacki synes, at David Lee har haft en stor positiv indflydelse på Caroline Woznacki. Vis mere

Caroline Wozniacki har også tidligere selv fortalt, hvordan livet uden for banen har en betydning for livet på banen. Hvis privatlivet kører for danskeren, kan hun i endnu højere grad præstere godt, når hun træder ind på tennisstadions verden over.

»Jeg tror, David er en god motivationsfaktor for hende. Caroline er et rigtig godt sted både mentalt og fysisk, og jeg tror, at han er med til, at hun kan præstere det ypperste og er villig til at ofre det, der skal til på banen.«

Om Caroline Wozniacki fortsat kan præstere på højeste niveau, finder vi snart ud af, når den nylige Grand Slam-vinder stiller op i den prestigefyldte turnering Indian Wells i Californien. Her træder hun ind i anden runde, hvor hun møder vinderen af Lesia Tsurenko og Lara Arruabarrena.