Skadet. Exit. Hjem... igen.

»Selvfølgelig har jeg ondt af Caroline over det, hun går igennem med sine skader,« siger Danielle Collins.

Selv Caroline Wozniackis modstandere har nu bidt mærke i det helvede, 2019 har udviklet sig til at være for den danske tennisspiller.

Tirsdag måtte hun for anden turnering trække sig med en skade. I sidste uge drillede lænden i Madrid, og i denne uge betød problemer med venstre læg, at det kun blev til ét - i øvrigt tabt - sæt ved WTA-turneringen i Rom.

I løbet af den time, det varede, måtte Caroline Wozniacki tre gange få ekstraordinær hjælp fra en fysioterapeut, og én gang var far og træner Piotr Wozniacki nede på banen for at støtte.

»Det er aldrig sjovt at spille mod nogen, der er skadet og skal håndtere den form for smerte. Jeg var glad for den måde, jeg spillede på, men det er ikke en sjov situation,« siger Danielle Collins, der nu skal møde spanske Garbine Muguruza i næste runde.

På den måde blev Caroline Wozniackis exit i den italienske hovedstad et nærmest tragisk-perfekt billede på et miserabelt 2019.

Selv om Caroline Wozniacki spillede sig finalen i Charleston i begyndelsen af april, han hun reelt været plaget af skader og sygdom i store dele af året.

I februar måtte hun således trække sig fra to turneringer i træk, i Qatar og Dubai, på grund af en virus.

Og nu er det altså skader, der har resulteret i to forpjuskede og amputerede optrædener i Madrid og Rom, hvor det ikke engang er blevet til to sæt på grus i alt.

Langt fra en optimal forberedelse til den næste helt store opgave: Grand Slam-turneringen French Open, der begynder 26. maj.

Tenniseksperten og -kommentatoren Michael Mortensen har til B.T. Sport givet følgende vurdering af tilstanden hos den 28-årige tennisspiller, der fik sin debut på WTA-touren i 2005 som 15-årig:

»Hun har de seneste år været en del skadet. Derfor går hun i øjeblikket utvivlsomt med masser af tanker i hovedet om, hvordan fremtiden skal forme sig. Jeg kan dog ikke forestille mig andet end, at hun vil forsøge at spille både French Open og Wimbledon.«

De mange korte turneringer har desuden betydet, at Caroline Wozniacki indtil videre er faldet fra 3.- til 12.-pladsen på verdensranglisten, og forude venter sandsynligvis et snarligt farvel til top-20 på grund af manglen på indsamlede point.