Lars Seier Christensen mener absolut, at Caroline Wozniacki lever op til prisen som 'Årets Dansker'.

»Caroline er i den grad en pryd for Danmark og en fantastisk ambassadør for landet. At hun opsøger andre himmelstrøg, hvor der kæles for hendes talent, i stedet for at tale hende ned, er sgu ikke mærkeligt.«

Sådan skriver Lars Seier Christensen, tidligere direktør af Saxo Bank, som var med bag Bjarne Riis' tidligere hold, 'Team Saxo Bank', i et Facebookopslag, hvor han blandt andet kalder Bertel Haarders udtalelser for 'ynkeligt'. Opslaget er et direkte modsvar til politiker Bertel Haarders udtalelser om, hvorvidt Caroline Wozniacki kan blive kåret til 'Årets Dansker' eller ej. Det mener Bertel Haarder, som er med i dommerkomitéen til prisen, ikke, da hun er bosat i Monaco.

»Og nu inviterer Berlingske Tidende til, at man indstiller årets dansker, og der er Caroline Wozniacki jo et oplagt emne, men fordi hun ikke betaler skat i Danmark, så kunne jeg ikke drømme om at indstille hende,« sagde den garvede politiker fra Venstre i et interview til JydskeVestkysten.

B.T. Sport har søndag aften fået en kommentar fra Lars Seier Christensen, hvor han uddyber sin holdning.

Hvorfor er du ikke enig i Bertel Haarders udtalelser?

»Jeg synes, det er ret chokerende, at en politiker, der hævder at være liberal, nu koger danskhed ned til, om man betaler tårnhøje skatter til Danmark. Vi har mange danskere udenfor Danmarks grænser, ikke mindst i sportens verden og indenfor erhvervslivet, som gør et fint stykke arbejde og repræsenterer Danmark på mange forskellige måder, der øger kendskabet til Danmark og fremmer landets interesser, og som vi kan være stolte af.«

Hvad vil du sige til dem, der mener, at det at være dansker også indebærer at betale Skat?

»Det at være dansker har intet at gøre med, hvor man betaler sin skat. Det er som bekendt ikke kun i Danmark at man betaler skat. Hvis man bor i andre lande betaler man naturligvis den skat, som det pågældende land vælger at opkræve. Det er helt rimeligt,« lyder det fra Lars Seier Hansen, som fortsat står fast på, at Caroline Wozniacki er en rigtig kandidat til prisen som 'Årets Dansker'.

«Hvad er det, Caroline Wozniacki og andre danskere, der opholder sig i udlandet, bidrager med, som er lige så relevant som at betale Skat?

»Danskere, der bor i andre lande betaler naturligvis også skat. De betaler den blot der, hvor de bor, hvilket er helt naturligt. Men deres eneste funktion i livet er ikke blot at betale skat til Bertel Haarder - de arbejder, skaber værdi og er nøjagtigt ligeså meget danskere som dem, der bor indenfor landets grænser. De allerfleste udenlandsdanskere er glade for deres danske rødder og er med til at fremme det globale kendskab til vores lille land, der ellers nemt kan blive overset i en stor verden

Hvorfor fortjener Caroline Wozniacki prisen i lige så høj grad som de øvrige nominerede?

Berlingskes egen definition på Årets Dansker er “en person, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem til gavn for andre”. Det er symptomatisk for Danmarks triste tilstand at politikere kun ser “gavn” lig med “skattebetaling”. Jeg synes, alle kandidaterne i 2018 bidrager på mange forskellige måder, til glæde for f.eks. udsatte befolkningsgrupper eller bare til generel glæde og stolthed over det at være dansk, og over at vi også engang imellem kan være med på højeste internationale plan. Det er den sidste kategori, Caroline placerer sig fornemt i, synes jeg,« lyder det afsluttende for Lars Seier Christensen.

Lars Seier Christensen har selv opholdt sig i udlandet, og han skrev i sit opslag, at det kan give noget værdifuld erfaring senere i livet.

»Da jeg eksempelvis selv flyttede fra Danmark som 18-årig havde det lige nøjagtigt nul at gøre med skat (da jeg ikke tjente penge) og da jeg vendte tilbage til Danmark og var med til at bygge Saxo Bank op, var det med baggrund i mine erfaringer i London og de penge, jeg havde tjent der.«

»Det er en utrolig ringeagt overfor danskere, der har valgt at bo i udlandet i perioder af deres liv og som ofte vender hjem med værdifuld erfaring og økonomiske midler. Det er som om, han (Bertel Haarder, red.) tror, at Skat er den eneste tænkelige grund til at forlade Danmark - men jeg kan forsikre for, at den form for provinsialisme og retorik, Bertel repræsenterer, bestemt kan være en medvirkende årsag. Eventyrlyst, uddannelse og bedre erhvervsklima kan være andre,« skrev Lars Seier Christensen.

Caroline Wozniacki, der vandt Australian Open i 2018, flyttede til Monaco tilbage i 2007.