101 gange vogtede Thomas Sørensen målet på det danske A-landshold i fodbold.

Fredag var 43-årige dansker til stede på Melbourne Arena, da Caroline Wozniacki spillede sin prefessionelle karrieres sidste kamp ved Australian Open.

»Det er da sørgeligt, at hun nu indstiller karrieren. Hun er én af Danmarks største idrætspersonligheder nogensinde. Hun har repræsenteret Danmark på højeste plan og også på en god måde,« siger Thomas Sørensen til B.T.

Siden 2015, hvor han skiftede fra den engelske klub Stoky City til Melbourne City, har han været bosiddende i Melbourne.

Foto: KIM HONG-JI
Vis mere

»I den forbindelse har jeg fået et godt forhold til Caroline. Blandt andet har vi lavet en del velgørenhedsarbejde sammen. Da hun vandt Australian Open-finalen for to år siden, var jeg til stede på Rod Laver Arena. Det var en kæmpe oplevelse. Siden har vi holdt forbindelsen ved lige, så vi er heldige med også at få set hendes afslutning,« siger Thomas Sørensen.

Efter planen bliver han hængende i Australien nogle år endnu.

»Jeg har et par piger, der stadig går i skole hernede. Så før de er færdige med det om tre-fire år, rejser vi ikke retur til Danmark. Og så gør det jo i den forbindelse ikke noget, at Melbourne er et dejligt sted at være,« siger Thomas Sørensen, der stadig er involveret i fodboldverdenen.

I den forbindelse skal han i weekenden spille en opvisningskamp.

»Lige nu er jeg optaget af et job som fodboldkommentator på en australsk tv-station. De har senderettighederne til sommerens EM. Så den slutrunde skal jeg være med til at dække. Men desværre ikke fra Danmark. Det er jo rigtig stort, at det danske landshold i sine tre indledende kampe har hjemmebanefordel. Det kunne altså have været rigtigt sjovt at være hjemme på det tidspunkt, men jeg må nøjes med at kommentere kampe hernede fra,« siger Thomas Sørensens.