Holger Rune troede det var slut.

»Efter at jeg forstuvede anklen, tænkte jeg, at jeg ikke kunne spille videre,« siger han.

Men det kunne han.

Fredagens uheld blev overvundet, lørdag vandt han semifinalen ved sæsonfinalen for juniorer - og søndag kom den helt store kraftpræstation så med en sejr i finalen.

»I semifinalen gjorde det ondt i begyndelsen, men det blev bedre, efterhånden som jeg blev spillet varm. Jeg er så glad for, at jeg kunne spille videre og vinde turneringen,« siger Holger Rune.

Ordene falder umiddelbart efter finalesejren på 7-6, 4-6, 6-2 over franske Harold Mayot søndag middag.

For den 16-årige dansker er det kulminationen på en helt vild 2019-sæson.

Her har han vundet en Grand Slam (French Open), sæsonfinalen, og nu kommer han også til at indtage førstepladsen på verdensranglisten.

»Det føles utroligt. Jeg har kæmpet hele ugen. Jeg har været i så god form, så jeg er så glad og lettet over at vinde titlen mod en mine meget gode venner, Harold Mayot, der har spillet sit livs tennis i turneringen. Jeg er så glad på hans vegne og så stolt af mig selv over at vinde den her titel,« siger Holger Rune

Finalen i Kina blev tæt. Og det blev en kamp med mange servegennembrud.

Det mener Holger Rune, at der er en forklaring på.

»Vi var begge meget nervøs i begyndelsen, og det var vi nok nok gennem hele kampen. Vores puljekamp (de mødtes også tidligere i turneringen, red.) var meget bedre end finalen, men det her er en finale: Den skal være nervøs,« siger Holger Rune:

»Efter jeg brød hans serv i første sæt, var jeg virkelig fokuseret på min gameplan, og det gjorde forskellen.«