Caroline Wozniacki brokkede sig højlydt til sin far. Koncentrationen så ud til at svigte.

Og så tabte den danske tennisspiller natten til fredag sin første kamp ved WTA-turneringen Rogers Cup.

Og det forstår hendes bror, Patrik Wozniacki, ikke. Det gav han klart udtryk for i TV 2 Sports transmission fra kampen, hvor han agerede medkommentator.

»Det er mig simpelthen en gåde og burde ikke ske for en spiller, der ligger nummer to i verden og har de meritter, hun har. Hun er trods alt ikke 18-19 år længere. Hun er 28 og har stået i de her situationer mange gange før,« lød vurderingen fra Patrik Wozniacki undervejs hos TV 2 Sport.

Det var mod slutningen af kampen mod hviderussiske Aryna Sabalenka, at episoden med Piotr Wozniacki udspillede sig for rullende tv-kameraer.

Her missede Caroline Wozniacki først tre matchbolde, hvorefter hun også tabte sit eget serveparti, hvor hun kunne have servet kampen hjem. Blandt andet via en indledende dobbeltfejl. Det var her at den 28-årige tennisspiller i stedet begyndte at råbe og gestikulere ud mod Piotr Wozniacki, der sad på tribunen. I øvrigt ved siden af Caroline Wozniackis forlovede, David Lee.

»Hvis Caroline taber det her opgør, skal hun ikke skyde skylden på andre end sig selv. Hun kan ikke begynde at vifte ud efter min far. I den her situation, hvor hun server for kampen, så siger han kun ting, som hun skal koncentrere sig om. Han vil intet sige for at irritere hende,« sagde Patrik Wozniacki i forbindelse med transmission hos TV 2 Sport.

Men det endte altså med et nederlag, på 7-5, 2-6, 6-7.

Efter kampen var Caroline Wozniacki synligt skuffet - men hun kunne også tage noget positivt med fra den korte ophold i Montreal.

Aryna Sabalenka (tv) og Caroline Wozniacki siger tak for kampen.
Aryna Sabalenka (tv) og Caroline Wozniacki siger tak for kampen. Foto: Photogtrspher; Andre Pichette
Vis mere

Den skade, der har drillet på det seneste og blandt andet kostede et afbud til en WTA-turnering i Washington, ser ud til at være overstået.

»Jeg har det fint fysisk,« sagde Caroline Wozniacki på pressemødet efter kampen.

Her understregede hun også, at hun ikke mærkede til skaden i højre lår, der har været tapet op på det seneste.

»Det føles godt, det føles fint. Min krop har det godt, og det er helt sikkert positivt,« sagde Caroline Wozniacki, der forleden vakte opsigt med sin krop på sociale medier.

Der er kun godt 14 dage til årets sidste grandslam-turnering, US Open i New York.