Lykkes det for andenseedede Caroline Wozniacki at besejre Samantha Stosur i første runde ved Grand Slam-tennisturneringen US Open? B.T.s udsendte reporter mødte Mats Wilander på »Billie Jean King National Tennis Center« i New York mandag aften og han var ikke i tvivl.

»Det bliver dansk sejr,« sagde den 54-årige svenske tennislegende, der under US Open er ansat som ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosport.

Mats Wilander, der i sin karriere nåëde at vinde Australian Open, French Open og US Open sammenlagt syv gange, begrundede sin vurdering således;

»Samantha Stosur er efterhånden blevet 34 år, og befinder sig i sin karrieres efterår. I efterhånden lang tid har hendes formkurve bevæget sig nedad. Spillemæssigt er hun langt fra det niveau, hun havde i 2011, da hun vandt US Open-finalen (over Serena Williams, red.).«

Hvad angår Caroline Wozniacki, er Mats Wilander udmærket klar over, at hun i løbet af sommeren har været plaget af både knæ- og skulderskader.

»Jeg kender ikke deres fulde omfang, men jeg har set hende træne her i New York, og det virker ikke som om, hun er stadig er hæmmet af dem,« sagde Mats Wilander.

Kampen mellem Caroline Wozniacki og Samantha Stosur, der blot ligger nummer 64 på verdensranglisten, serves i gang på Arthur Ashe Stadium klokken 18 dansk tid tirsdag aften.