Det var Naomi Osakas største øjeblik – det kunne man bare ikke se på hende.

I stedet for at vise et ansigt fyldt med smil og glæde forsøgte den nykårede US Open-vinder at gemme sig bag sin kasket.

Den japanske tennisspiller græd også.

Imens buhede publikum på Arthur Ashe Stadium. Midt under præmieoverrækkelsen. Se bare her:

Foto: TIMOTHY A. CLARY
Vis mere

Forinden var kvindernes finale sluttet på dramatisk vis, da modstanderen, Serena Williams, flere gange kom i verbalt slagsmål med kampens dommer, hvilket endte med at koste hende kampen.

Det var derfor, at det amerikanske publikum viste deres utilfredshed med behandlingen af hjemmebanefavoritten, der med en sejr kunne have tangeret rekorden for flest grand slam-sejre nogensinde. Men tabte med 2-6, 4-6.

Så tog Serena Williams ordet og bad folk om at holde op.

»Hun spillede godt, og det er hendes første grand slam-sejr. Jeg ved, at I heppede på mig – og det gjorde jeg også selv, men lad os gøre det til det største øjeblik. Lad os hylde dem, der har fortjent det,« sagde Serena Williams. Se det her:

Det virkede. Buhen blev vendt til jubel. Stemningen blev vendt 180 grader, og selv Naomi Osaka tørrede tårerne bort og smilede.

Serena Williams krammede hende.

Efterfølgende var der også roser fra US Open-ledelsen til finalens taber.

»Hvad Serena gjorde på podiet, var udtryk for stor klasse og sportsånd. Det var Naomis øjeblik, og Serena ville have, at hun skulle nyde det. Det var klasse fra et stor mester,« lød det blandt andet fra turneringens øverste chef, Katrina Adams:

Naomi Osaka efter sin US Open-sejr over Serena Williams.
Naomi Osaka efter sin US Open-sejr over Serena Williams. Foto: TIMOTHY A. CLARY
Vis mere

Foto: Robert Deutsch
Vis mere

Foto: Sarah Stier
Vis mere

Naomi Osaka kysser sin US Open-pokal.
Naomi Osaka kysser sin US Open-pokal. Foto: JULIAN FINNEY
Vis mere

»Jeg ved, at hun var frustreret over, hvordan kampen udviklede sig, men den måde, hun trådte frem efterfølgende og gav hele æren til Naomi for at have spillet en god kamp, viste, at hun er en sand mester.«

Siden kunne også vinderen smile og glæde sig over sejren.

»Alle holdt med hende, og jeg er ked af, at det skulle ende på den måde,« sagde Naomi Osaka.

»Det har altid været en drøm at spille en US Open-finale mod Serena, så jeg er glad for, at jeg fik muligheden for at gøre det.«