Caroline Wozniacki har haft en forfærdelig optakt til årets sidste grand slam-turnering, US Open, der begynder 27. august.

Senest måtte hun trække sig fra WTA-turneringen i Cincinnati efter blot at have spillet et enkelt sæt, og ifølge broren Patrik Wozniacki, er det store smerter i skulderen, som plager hende.

Patrik Wozniacki siger til TV 2 Sport, som han også kommenterer tennis for, at Caroline Wozniacki har fået accept af Det Internationale Antidopingagentur (Wada) til at spille på stærke smertestillende piller.

»Hun gør alt for at blive klar til US Open, som er det helt store mål. Jeg håber, at hun kan blive frisk nok, og jeg ved, at hun har fået en speciel accept af Wada på nogle piller. Hvis hun tager dem, skulle kroppen 'glemme' smerten i 12 dage. Når de 12 dage så er gået, er det næsten et tilbageslag med dobbelt kraft, og så gør det rigtig ondt,« siger Patrik Wozniacki, der i søsterens forrige turnering ikke kun forstå ét bestemt valg, hun tog.

Han fortæller, at den danske tennisspiller har en betændelsestilstand i kroppen, og at hun har haft problemer med overhovedte at løfte den arm. Den var også tydeligt tapet ind til kampen forleden.

Nu er spørgsmålet så, hvornår - og om - Caroline Wozniacki skal tage de stærke piller.

»Det er en meget svær beslutning, de skal tage lige nu, og måske kan behandling også hjælpe på, at hun kan få det bedre, så de kan udskyde pillerne, og kroppen helst bare kan hele selv,« siger Patrik Wozniacki.

I ugerne op til sin korte deltagelse i Cincinnati meldte Caroline Wozniacki først afbud til en turnering i Washington, og ugen efter tabte hun i sin første kamp ved Rogers Cup i Montreal.

Tennisekspert hos Eurosport Boris Becker har Wozniacki blandt sine favoritter til at vinde US Open, men det forudsætter, at hun er på toppen.

»Wozniacki er en meget fysisk spiller, som har brug for, at benene og kroppen virker, hvis hun skal spille godt - ellers kan hun ikke overmande de andre. Derfor skal hun komme sig hurtigt,« sagde Boris Becker til Ritzau torsdag.

Australian Open begynder mandag 27. august.