Clara Tauson er klar til semifinalerne ved Australian Open.

Den danske tennisspiller har torsdag spillet sig blandt de sidste fire i junior-udgaven af grand slam-turneringen.

Det skete med en sejr på 6-2, 6-3 over lettiske Kamila Bartone.

Kampen var overstået på 49 minutter.

Clara Tauson var på forhånd topseedet ved den store tennisturnering i Melbourne, hvor hun er med for første gang.

Sidste år stillede hun for første gang op i juniorudgaverne ved French Open, Wimbledon og US Open, hvor hun ikke formåede at komme så langt, som hun er kommet down under.

Inden kampen mod Kamila Bartone sagde Søren Tauson, far og træner, til B.T., at det ville blive en svær opgave.

»Det er en spiller, som Clara har stor respekt for. De spillede mod hinanden for nogle år siden i en turnering i Stockholm, hvor Clara tabte. Det er en talentfuld spiller, som er svær at få en rytme imod. Hun går benhårdt efter sine slag og har hurtige server. Så det bliver en stor opgave, men vi tror selvfølgelig på det,« lød det fra Søren Tauson.

I semifinalen venter ukrainske Daria Snigur, der er useedet i Australian Opens juniorække. I den anden semifinale mødes Leylah Annie Fernandez (4.-seedet) fra Canada og Anastasia Tikhonova (useedet) fra Rusland.

Clara Tauson måtte dog vente på at komme i aktion i torsdagens kvartfinale.

Varmen gav store problemer i Melbourne, og på grund af hedebølge var kampen udsat i seks timer.

Den 16-årige dansker havde dog ikke de store problemer med at stå imod presset fra Kamilla Bartone, som ikke havde voldsom fart i sine bolde.

Danskeren spillede aggressivt og bragte sig hurtigt foran 3-0 og leverede sit andet servegennembrud, da hun sikrede sig første sæt 6-2 efter 22 minutter.

I andet sæt fortsatte danskeren fra start og servede sig foran 1-0, inden letten holdt sin serv og udlignede.

Et rent dansk serveparti fulgte, og Tauson brød til 3-1 og bragte sig foran 4-1 i sin serv i den relativt ensidige forestilling.

Foran 5-3 kunne danskeren så serve kampen hjem. Hun var godt nok nede 0-40, men kom tilbage og vandt kampen - og semifinalebilletten.