Heldet var ikke med Caroline Wozniacki, da lodtrækningen til tennissæsonens sidste grand slam-turnering, US Open, blev foretaget.

Således skal den finaleseedede, men formsvage dansker i første runde møde australieren Samanta Stosur, der vandt US Open i 2011.

»Det er ikke nogen nem opgave. Men jeg ser frem til den. Jeg elsker US Open. Det er en fantastisk turnering, og fansene har altid taget godt imod mig,« citeres Caroline Wozniacki blandt andet for at sige til cheddar.com.

Akkurat som det lykkedes for tv-kanalen CNBC, fangede det amerikanske internetmedie hende til en snak, efter hun sammen med den sydafrikanske herresinglespiller Kevin Anderson torsdag aften havde lukket New Yorks verdensberømte børs, NYSE, i Wall Street. (se videoklippet her)

I samtalen på tv, hvor også det amerikanske tennisforbunds direktør, Katrina Adams, medvirkede, lagde Caroline Wozniacki ikke skjul på, at hun er glad for at være tilbage i New York, og at hun føler sig 'fit for fight'.

»Det er en rigtig god nyhed. For det er jo ikke nogen hemmelighed, at hendes sommer set i et spille- og resultatmæssigt perspektiv har været problematisk,« siger hendes tidligere træner Michael Mortensen til B.T.

Og han har ret:

Siden Caroline Wozniacki i begyndelsen af juli besejrede Varvara Lepchenko i Wimbledon-turneringens første runde, har hun spillet og tabt to kampe mod hhv. Ekaterina Makarova og Aryna Sabalenka - og trukket sig fra den tredje mod Kiki Bertens på grund af en skade.

Caroline Wozniacki har haft en skadesplaget optakt til US Open, der indledes på mandag i New York.
Caroline Wozniacki har haft en skadesplaget optakt til US Open, der indledes på mandag i New York. Foto: John Minchillo
Vis mere

»Ikke desto mindre giver jeg Caroline gode chancer for at spille sig videre til US Opens anden runde. Stosur har nemlig heller ikke haft imponerede resultater de seneste måneder,« siger Michael Mortensen og henviser til, at den 34-årige australier er røget ud allerede i første runde ved de seneste turneringer i Montreal, Cincinnati og New Haven.

»Stosur har de seneste par år haft svært ved at få sit spil til at fungere optimalt og er nu nede som nummer 64 på verdensranglisten. Hun besidder dog stadig evnen til indimellem at kunne levere en sublim kamp, men der er langt mellem dem. Umiddelbart vurderet vil jeg mene, at det taler til Wozniackis fordel, at Stosur i sine seneste kampe har tabt til spillere, der blot ligger nummer 149 og 175 på verdensranglisten,« siger Michael Mortensen, der er engageret til at kommentere kampene ved US Open på tv-kanalen Eurosport.

»Alt i alt vil jeg karakterisere Carolines lodtrækning som 'tough'. For vinder hun over Stosur, kan hun i anden runde møde ukraineren Lesia Tsurenko, der i sidste uge spillede sig i kvartfinalen i Cincinnati efter flotte sejre over spillere som Garbine Muguruza og Ekaterina Makarova,« siger Michael Mortensen og tilføjer:

»Men når det er sagt, er det værd at bemærke, at Caroline Wozniacki tidligst i en eventuel finale kan møde klassespillere som sidste års US Open-vinder Sloane Stephens, topseedede Simona Halep og ikonet Serena Williams. På forhånd vil jeg derfor ikke afvise, at Caroline kan levere et godt US Open-resultat. Det er en turnering, der altid har fået det bedste frem i hende, og hvor hun to gange (i 2009 mod Kim Clijsters og i 2014 mod Serena Williams, red.) har været tabende finalist,« lyder Michael Mortensens slutreplik.