Rod Laver Arena og Margaret Court Arena. De to mest prestigefyldte arenaer under Grand Slam-turneringen Australian Open bliver i første runde uden dansk islæt.

Caroline Wozniacki er således droppet af arrangørerne og kommer ikke til at spille på et af de to hovedstadioner i, hvad der potentielt kan blive hendes sidste kamp i karrieren.

Det er kommet frem fredag, efter arrangørerne har offentliggjort programmet for den første kampdag.

I stedet skal den danske tennisdronning spille sin førsterundekamp på Melbourne Arena, der dog ikke er nogen lille bane med plads til 10.500 tilskuere. Det vækker dog alligevel undren hos flere - eksempelvis den amerikanske tv-vært på WACH FOX, Matt Doweel.

'Jeg er overrasket over, at Sloane Stephens får aftenkampen på Margaret Court over Wozniacki, der spiller på Melbourne Arena, på grund af hendes form, og at det er Carolines sidste turnering.'

Tennisekspert og kommentator på Eurosport Michael Mortensen er selv ikke så bekymret over placeringen af Wozniackis første kamp, men havde alligevel gerne set danskeren på en af de to store baner.

»Jeg tænker, at de har så stor tiltro til Caroline, at de ved, at hun vinder første runde, så der er ingen grund til at sætte hende op på Rod Laver Arena eller Margaret Court Arena. Det er sådan, jeg læser det og forstår det. Så jeg er ikke så bekymret, men jeg så selvfølgelig også gerne, at alle hendes kampe blev spillet på en af de to 'showcourts',« siger han til B.T.

29-årige Caroline Wozniacki er ikke seedet til turneringen i Melboruen og har derfor ikke den nemmeste vej frem mod finalen.

Foto: SCOTT BARBOUR
Vis mere

I første runde møder hun den useedede amerikaner Kristie Ahn, inden hun allerede i anden runde med stor sandsynlighed står overfor den 23.-seedede ukrainer Dayana Yastremska.

Men faktisk ser Michael Mortensen positivt på lodtrækningen.

»Jeg synes, hun har fået en okay lodtrækning. Det kunne være meget værre. Kristie Ahn spiller solidt, men der er ikke noget overraskende i hende, og hun kommer ikke med nogen våben, der er bekymrende for Caroline. Men det stadigvæk en spiller, som Caroline skal have respekt for og være klar til.«

»Men det er hun også, som den perfektionist hun er. Hun ved, at det er den sidste turnering, hun kommer til at spille, så hun tager ikke noget for givet,« fastslår eksperten.

Den danske tennisdarling, der i 2018 strøg helt til tops og vandt Australian Open, har haft en fornem optakt til sin sidste turnering, da hun i WTA-turneringen ASB Classic i Auckland kom frem til semifinalen i single og finalen i double.

Derfor tror Michael Mortensen også, at danskerne får fornøjelsen af at se en Wozniacki, der når langt under Grand Slam-turneringen.

»Jeg er meget fortrøstningsfuld, og jeg er sikker på, at hvis hun rammer sit niveau, så kan hun godt gå rigtig langt i Australian Open og få en fornem og velfortjent afslutning på sin glorværdige karriere.«

Caroline Wozniackis opgør i første runde spilles som kamp to på Melbourne Arena natten til mandag. Hun kommer derfor i kamp omkring klokken 3.00 afhængigt af, hvor lang tid den første kamp tager.

Australian Open løber af stablen fra 20. januar til 2. februar, og du kan læse meget mere om Wozniackis afskedsturnering lige her på bt.dk.