Tingene går ikke Caroline Wozniackis vej i øjeblikket. Søndag trak hun sig ud af Mutua Madrid Open med en skade, hvorefter hendes bror Patrik på TV2 udtalte, at der er risiko for, at hun inden for overskuelig fremtid indstiller karrieren.

Således må det konstateres, at den 28-årige danske tennisspiller, der i fjor fik konstateret leddegigt, siden prof-debuten i 2005 har været hårdt plaget af skader i blandt andet ryg, knæ, skuldre, mave og ankler.

Hun betragtes ellers som en af de allerbedst trænede på WTA Touren. Men når det er sagt, kan hun ikke som eksempelvis en Serena Williams producere 20 serveesser pr. kamp. Det kompenserer hun for ved ofte at spille nogle ekstremt lange kampe, og den spillestil tærer hårdt på kroppens ressourcer.

B.T. har dykket ned i arkivet og bringer her et illustrativt udvalg af de gange, hvor Caroline Wozniacki har været skadet.

Caroline Wozniacki bad i tredje sæt i sin vundne finale mod Simona Halep ved Australian Open 2018 om en medical timeout.
Caroline Wozniacki bad i tredje sæt i sin vundne finale mod Simona Halep ved Australian Open 2018 om en medical timeout. Foto: TRACEY NEARMY
Vis mere

2007: Få dage før Wimbledon-turneringen indledes i London, trækker Caroline Wozniacki sig fra en kamp i Eastbourne på grund af en skade i venstre arm. Hun stiller dog op, men bliver slået ud i anden runde af italieneren Mara Santangelo.

2009: Ryger ud af French Open i tredje runde. Forklarer efter nederlaget til rumæneren Sorana Cirstea, at hun har pådraget sig en rygskade. Stiller et par uger senere alligevel op i Wimbledon og taber her i fjerde runde til Sabine Lisicki.

24. august 2012 trak Caroline Wozniacki sig fra en kamp i New Haven mod Maria Kirilenko på grund af en knæskade.
24. august 2012 trak Caroline Wozniacki sig fra en kamp i New Haven mod Maria Kirilenko på grund af en knæskade. Foto: MATTHEW STOCKMAN
Vis mere

2012: Efter at have tabt første sæt 5-7 til Maria Kirilenko i US Open-opvarmningsturneringen i New Haven vælger Wozniacki fra andet sæts begyndelse at trække sig. Hun forklarer, at hun har problemer med sit ene knæ. Ved US Open ugen efter taber hun i første runde til Irina-Camelia Begu.

2013: Ryger ud af Wimbledon-turneringen i anden runde til Petra Cetkovska, der på daværende tidspunkt blot er nummer 196 på verdensranglisten. Caroline Wozniacki forklarer choknederlaget med den ankelskade, som hun pådrog sig i kampens fjerde parti.

Caroline Wozniacki har i sin tenniskarriere ofte haft problemer med fødder og ankler.
Caroline Wozniacki har i sin tenniskarriere ofte haft problemer med fødder og ankler. Foto: ISSEI KATO
Vis mere

2014: Melder afbud til årets første turnering i Brisbane på grund af en skulderskade. Når et par uger senere kun Australian Opens tredje runde.

2015: Smerter i venstre håndled betyder, at Caroline Wozniacki ved WTA-turneringen i Sydney midt i førsterundekampen mod Barbora Strycova vælger at give op i begyndelsen af andet sæt. Skaden er dog ikke værre, end at hun få dage senere stiller op ved grand slam-turneringen Australian Open. Her vinder hun i første runde over Taylor Townsend, men taber i den efterfølgende kamp til Victoria Azarenka.2016: Pådrager sig i april under træning på grusunderlag i Monaco en ankelskade. Den er så alvorlig, at hun tvinges til at melde afbud til French Open. Hun gør comeback ved opvarmningsturneringerne før Wimbledon, hvor hun i første runde taber til Svetlana Kuznetsova.

2017: Optakten til French Open er problematisk. Ved forberedelsesturneringen i Madrid bliver Caroline Wozniacki behandlet for en skulderskade i sin førsterundekamp mod Carla Suarez Navarro, der vinder i tre sæt. Ugen efter melder hun af samme årsag afbud til WTA-turneringen i Rom.

Foto: EDGAR SU
Vis mere

2018: I optakten til French Open plages hun af den mavemuskelskade, hun i Istanbul pådrog sig mod Pauline Parmentier. Hun får sig dog kæmpet flot tilbage og når frem til fjerde runde ved French Open. Til gengæld går det slet ikke for Caroline Wozniacki i perioden mellem Wimbledon i juli til US Open i slutningen af august. I denne periode trækker hun sig fra en turnering i Washington med en skade i benet og opgiver på grund af smerter i skulderen mod Kiki Bertens ved Cincinnati Open. Efter sæsonens sidste kamp ved WTA Finals i Singapore røber Caroline Wozniacki på et pressemøde, at hun er blevet ramt af leddegigt. Forinden er hun i en kamp i det indledende gruppespil mod Petra Kvitova blevet behandlet for en skade i venstre knæ.

2019: I årets første turnering taber hun 4-6, 4-6 ved ASB Classic i Auckland på New Zealand til canadieren Bianca Andreescu, der blot ligger nummer 152 på verdensranglisten. Undervejs i kampen må hun tage en såkaldt medical timeout. I denne bliver hun behandlet for en muskelskade i maveregionen. Og nu er den så gal igen. Søndag aften trak hun sig ud af Mutua Madrid Open med skader i såvel ryg som venstre lægmuskel.